Penge Af
Den amerikanske dollar styrkes onsdag morgen til det stærkeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, hvor banken ventes at stramme pengepolitikken.

Den altoverskyggende vurdering i markedet er, at Federal Reserve i forbindelse med rentemødet kommer til at hæve den ledende rente med 25 basispoint til 1,75-2,00 pct. Den vurdering fik ekstra brændstof oven på tirsdagens amerikanske inflationstal, der som ventet afslørede tiltagende inflation og en samlet årsstigningstakt på 2,8 pct. i maj mod 2,5 pct. i april.

- Skulle chefen for den amerikanske forbundsbank, Powell, være det mindste i tvivl om renten skal hæves i morgen (onsdag aften, red.), behøvede han blot at kigge på dagens (tirsdagens, red.) inflationstal fra USA, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Kerneinflationen, der opgøres eksklusive energi og fødevarer, steg 0,2 pct. i maj i forhold til april, og på årsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 2,2 pct. Begge stigninger var som ventet ifølge indsamlede estimater fra Bloomberg News.

- Det cementerer, at Powell vil trykke på renteknappen i morgen (onsdag aften, red.) for syvende gang siden finanskrisen. Det vil løfte styringsrenten til 1,75-2,0 pct., når renten er blevet hævet med 0,25 pct.point, skrev Mathias Rømer Sproegel.

Onsdag morgen koster en euro 1,1744 dollar mod 1,1788 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,67 yen mod 110,18 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


45-årig svensker bliver ny finansdirektør i Mærsk

Canada legaliserer cannabis: Antænder aktiefest og nyt milliardmarked

Markedet reagerer på nyhed om ny finansboss i Mærsk: Stiger 3,4 pct.

Genmab-analytiker: Aktien er undervurderet - solid upside forude

Ambu og Genmab i top i grøn åbning

Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Italiensk restaurant er atter verdens bedste