Penge Af
Der er overvejende kursfald på de asiatiske børser, da investorerne holder igen forud for fredag, hvor USA angiveligt skulle offentliggøre en liste over kinesiske varer, der bliver pålagt amerikansk told på 25 pct. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Derudover bliver der kigget frem afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afrundet onsdag aften og ventes at byde på en stramning af pengepolitikken, hvilket vil udløse en renteforhøjelse.

- For asiatiske aktier er told den største kilde til bekymring på kort sigt, siger seniorstrateg Yukino Yamada fra børsmægleren Daiwa Securities til nyhedsbureauet Reuters.

Bag sig har investorerne et på papiret vellykket topmøde mellem Nordkorea og USA tirsdag, som blandt andet mundede ud i en aftale om at starte en nedrustning på Den Koreanske Halvø.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks, der ikke har Japan med, ligger til en tilbagegang på 0,5 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Til gengæld stiger det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, 0,5 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 falder 0,8 pct. og 0,7 pct.

Blandt selskaberne er der fokus på teleselskabet ZTE, som siden april har været pålagt sanktioner af USA som følge af handel med Iran og Nordkorea.

I sidste uge nåede selskabet til enighed med myndighederne, hvilket blandt andet betyder en bøde på 1 mia. dollar samt en indbetaling på 400 mio. dollar, der skal gå til eventuelle fremtidige overtrædelser af reglerne.

I mellemtiden har aktien været suspenderet for handel på børsen i Hong Kong, men det er ophævet tirsdag, hvilket åbner for et kursfald på hele 39 pct.

Nintento har også en skuffende børsdag, da investorerne er skuffede over en præsentation, selskabet har afholdt ved messen E3 2018 i Los Angeles, da det nye spil til Nintendo Switch ikke bød på nogle store nyheder. Aktien falder omkring 7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,5
Hongkongs Hang Seng -0,6
China Shanghai Composite -0,8
China CSI 300 -0,7
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi -0,1
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI -0,9
Sydney ASX 200 -0,6


Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerMini MBA: Klassens frække dreng er blevet mainstream

Sponsoreret af
Aros Business Academy

Forsiden lige nu


45-årig svensker bliver ny finansdirektør i Mærsk

Canada legaliserer cannabis: Antænder aktiefest og nyt milliardmarked

Markedet reagerer på nyhed om ny finansboss i Mærsk: Stiger 3,4 pct.

Genmab-analytiker: Aktien er undervurderet - solid upside forude

Ambu og Genmab i top i grøn åbning

Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Italiensk restaurant er atter verdens bedste