Jyske Bank siger farvel til to aktieanalytikere
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Opdateret kl. 17.00 - Jyske Banks to aktieanalytikere Frans Høyer og Frank Hørning Andersen er stoppet i banken, skriver Bloomberg News.

Ifølge Erik Gadeberg, der er direktør for Jyske Bank Capital Markets, skyldes det de nye Mifid-regler, der trådte i kraft ved årsskiftet, som blandt andet har betydet ændringer for den måde, bankerne må tage betaling for aktieanalyser.

- Vi laver nogle justeringer som følge af de nye ændringer i reguleringen såvel som en ændret efterspørgsel hos vores kunder, siger Erik Gadeberg til Bloomberg News.

- Ændringerne inkluderer et skift væk fra dybdegående analyser på specifikke aktier og mere fokus på kvantitative analyser. Men vi fjerner ikke dybdegående aktieanalyser helt. Vi vil fortsat dække en række danske aktier, siger han.

Tidligere har bankerne kunnet tage betaling for aktieanalyserne via kundernes aktiekøb- og salg, men ifølge de nye regler skal der nu være særskilt betaling på henholdsvis analyser og aktiehandler.

Erik Gadeberg understreger, at begge analytikere har gjort et godt stykke arbejde, og at afskedigelserne udelukkende skyldes de nye regler og ændret efterspørgsel hos kunderne.

Frans Høyer har været i Jyske Bank siden 2011 og blandt andet dækket Mærsk, DSV og Pandora, mens Frank Hørning Andersen har været i banken siden 2004 og stået for dækningen af biotek- og medicinalsektoren - herunder Novo Nordisk, Genmab og Lundbeck.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


45-årig svensker bliver ny finansdirektør i Mærsk

Canada legaliserer cannabis: Antænder aktiefest og nyt milliardmarked

Markedet reagerer på nyhed om ny finansboss i Mærsk: Stiger 3,4 pct.

Genmab-analytiker: Aktien er undervurderet - solid upside forude

Ambu og Genmab i top i grøn åbning

Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Italiensk restaurant er atter verdens bedste