Valuta: Dollar styrket til højeste niveau over for yen i fire måneder
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er blevet styrket fredag morgen, efter at renten på den toneangivende amerikanske statsobligation er steget et nøk yderligere. Dollar ligger i det højeste niveau i forhold til den japanske valuta i fire måneder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond handles fredag morgen på markedet i Tokyo med en rente på 3,12, hvilket ifølge nyhedsbureauet er det højeste renteniveau i næsten syv år.

De stigende renter afspejler en fortsat optimisme omkring den amerikanske økonomi, der giver forventninger i markedet om, at Federal Reserve kan hæve renten mindst to gange yderligere i år, hvilket kan give den amerikanske valuta et skub yderligere.

"Rentebevægelser er stadigvæk i fokus. Hvis renten stiger yderligere kan dollaren blive styrket på rentebevægelserne og gå mod et endnu højere niveau overfor yen," siger Shinichiro Kadota der er seniorstrateg i Barclays i Tokyo til Reuters.

Renten er steget på amerikanske nøgletal, blandt andet kom der tirsdag stærke data fra det amerikanske detailsalg. I USA viste tal for detailsalget i april den ventede solide vækst på 0,3 pct., og samtidig blev tallet for marts overraskende revideret op fra 0,6 til 0,8 pct.

Derudover har en stigende oliepris også været katalysator for rentestigninger.

I hovedkrydsene koster en dollar 110,95 yen fredag morgen, hvor der skulle 110,82 yen til at købe en dollar torsdag eftermiddag.

Samtidig koster en euro 1,1805 dollar fredag morgen mod 1,1791 dollar torsdag klokken 17.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?