Europa: På nedtur efter amerikansk renteforhøjelse
Tidjane Thiam, adm. direktør i Credit Suisse.
Foto: Moritz Hager/Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder tog onsdag på nedtur efter negativ impuls fra den amerikanske rentestigning over den psykologiske grænse på 3,0 pct., som også pressede de amerikanske aktier efter åbningen onsdag eftermiddag.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede dagen med et minus på 0,8 pct. med industri-, energi- og råvareaktierne som de mest lidende med fald på 1,4-1,5 pct. på sektorbasis.

I Tyskland faldt DAX-indekset 1,1 pct., CAC 40-indekset i Paris lukkede 0,6 pct. lavere, og i London var der et minus på 0,6 pct. til FTSE 100-indekset.

Dagens bød ellers på positive regnskaber.

Blandt andet fra den schweiziske storbank Credit Suisse, der rapporterede et højere end ventet nettooverskud på 694 mio. schweizerfranc. Bank-aktien steg 3,6 pct.

Også det norske aluminiumselskab Norsk Hydro slog analytikernes forventninger med en omsætning på 39,97 mia. norske kr. og et overskud på 2,09 mia. norske kr. Den norske aktie steg 1,2 pct.

Den norske oliegigant Statoil fik i første kvartal en omsætning på 19,9 mia. dollar og et driftsoverskud på 4940 mio. dollar, og også her blev forventningerne slået. Men aktien tabte 2,9 pct.

Dagens taberaktie blev den tyske lysproducent Osram, der nedjusterede forventningerne og faldt hele 16,4 pct. Vinderaktien blev den finske ingeniørkoncern Metso, som steg 7,3 pct. efter positive overraskelser både i toppen og i bunden af regnskabet for første kvartal.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?