Europa: Shire i front for lysegrønt marked efter købsnyt
Foto: Scanpix
Penge Af
De europæiske aktier befinder sig tirsdag tæt på udgangspunktet - med små udsving i begge retninger for de største indeks på kontinentet.

Regnskaber fylder en del i billedet, mens en enkelt opkøbshistorie også stikker i øjnene og giver optur til det irske medicinalselskab Shire.

Overordnet set er det ved middagstid den grønne farve, der netop vinder tovtrækkeriet, idet det brede Stoxx 600-indeks stiger med små 0,1 pct.

I London stiger FTSE 100-indekset samtidig 0,3 pct., mens CAC 40 i Paris falder 0,1 pct., og DAX-indekset i Frankfurt stiger med 0,3 pct.

Øverst i Stoxx 600-indekset er Shire, der trækkes op af historien om, at den japanske Lundbeck-partner Takeda Pharmaceuticals skulle være tæt på en foreløbig aftale om at købe selskabet.

Historien har været rygtet flere gange, hvilket også har sendt aktien i svingninger før, men tirsdag skriver Bloomberg News, at en foreløbig aftale skulle være tæt på. Shire stiger med 5,1 pct. til 3993 pence på børsen i London.

Siden historien om overtagelsen første gang kom frem, er aktien steget med godt 30 pct.

I Tyskland trækker softwareselskabet SAP op efter et godt regnskab for første kvartal, hvor forventningerne til hele årets salg blev løftet.

SAP venter nu en omsætning på 24,8-25,3 mia. euro mod tidligere 24,6-25,1 mia. euro, og aktien stiger med 3,2 pct. til 89,94 euro i Frankfurt.

I London er det en rød dag for bookmakeren William Hill, efter at avisen The Times har rapporteret, at det britiske finansministerium har accepteret ekspertvurderinger om, at maksimumindsatsen på visse betting-terminaler skal sættes til 2 pund.

Det kan betyde reel lovgivning på området i horisonten, og William Hill falder med 14,1 pct. til 288,70 pence. GVC Holding, der ligeledes driver bookmaker-forretning, falder med 6,8 pct. til 905,50 pence.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?