Penge Af
De danske statsrenter bakker en smule tirsdag formiddag, hvor investorerne umiddelbart virker lidt usikre på, hvilken retning aktierne skal i.

Det giver lidt interesse for de mere sikre investeringsalternativer i obligationsmarkedet, hvorfor kurserne ryger lidt i vejret, mens renterne derfor falder en spids.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme er renten ud på formiddagen 0,62 pct., hvilket er et enkelt basispoint lavere end ved dansk lukketid på ugens første dag.

Fokus på de finansielle markeder er for en tid drejet væk fra de storpolitiske temaer som handelskrig mellem USA og Kina og decideret krig i og omkring Syrien, mens investorerne i stedet begynder at vurdere de regnskaber, der er begyndt at tikke ind.

Fra nøgletalsfronten er der dog også lidt nyt at forholde sig til tirsdag, hvor der fra morgenstunden har været tal for detailsalget herhjemme. Det steg med 0,4 pct. på månedsbasis i marts efter et fald på 0,1 pct. måneden før.

I Tyskland viste erhvervstillidsindekset fra Ifo sig svagere end ventet i april, da det faldt til 102,1 fra 103,2 i marts. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et niveau på 102,8.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 105,7 fra 106,5 måneden før, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 106,0.

Endelig faldt forventningsindekset til 98,7 fra 100,1. Økonomerne havde ventet et mindre fald til 99,5.

I eftermiddag venter der fra USA tal for salget af nye boliger i marts samt en statistik over forbrugertilliden i april.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?