Aktier: USA tabte pusten og gik i minus
Facebookaktien faldt efter en investeringschef anbefalede at shorte aktien.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier åbnede dagen optimistisk med stigninger til bl.a. sundheds- og teknologiaktier. Men efter indeksplusser omkring en halv pct. vendte stemningen midt på handelsdagen, og alle tre ledende indeks gik i lige så store minusser.

Mod slutningen af dagen indfandt optimismen sig igen, og aktierne var tæt på at lave en hel grønlændervending, men hovedet kom ikke helt op over vandet igen og aktierne lukkede samlet set med beskedne minusser. 

Det brede S&P500-indeks lukkede uændret i indeks 2670. Dow Jones-indekset med de store industriaktier faldt 0,1 pct. til niveau 24.448, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks gik 0,3 pct. tilbage og lukkede i 7128point.

Samtidig steg renten på den tiårige amerikanske statsobligation og den er nu tæt på 3 pct., et niveau ikke set siden årsskiftet 2013-2014.

De højere obligationsrenter skubber prisen på guld og sølv ned. Også aluminiumsproducenter faldt efter at finansministeriet lempede sanktioner mod den russiske aluminiumsgigant Rusal.

Facebook steg 1,3 pct. først på dagen, men det gik den anden vej efter investeringschef Jeffrey Gundlach i Doubleline Capital anbefalede at købe en ETF i olie- og gasefterforskning og samtidig shorte Facebookaktien. 

Inflation og råvarer


"Nogle mennesker tror at inflationen ikke vil stige når vi kommer ind i en recession, men i virkeligheden er det modsatte tilfældet. Man må forvente, at når den næste recession nærmer sig, så bør råvarer få en stor stigning," siger han til Bloomberg.

Hvad Facebook angår, så påpeger Jeffrey Gundlach, at selskabet er under øget granskning og at aktiebobler ofte punkteres af regelstramninger. Aktien lukkede i et mindre minus. 

Forsyningsselskabet Vectren steg markant, omkring 7 pct., efter det godtog et købstilbud på næsten 6 mia. dollar, ca. 36 mia.kr., fra rivalen Centerpoint Energy. Det fusionerede selskab vil have omkring 7 mio. gas- og elkunder i otte stater.

Afvist tilbud


Også McDermott, som bygger borerigge, steg kraftigt, nærmest eksplosivt med et plus på over 15 pct.

Her var årsagen at man afviste et købstilbud fra det norsk-britiske offshoreselskab Subsea 7, skriver Bloomberg.

Legetøjsproducenten Hasbros omsætning styrtdykkede 16 pct. i første kvartal i kølvandet på konkursen i Toys 'R' Us. Faldet var langt større end markedet forventede, og aktien faldt i den tidlige handel.

Men det lykkedes tilsyneladende ledelsen at overbevise markedet om, at konkursen i Toys 'R' Us blot er en midlertidig udfordring, og op ad dagen vendte billedet totalt. Hasbro lukkede i et plus omkring 4 pct. og det smittede af på en anden legetøjsproducent, Mattel, som steg over 6 pct. 
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?