Penge Af
Retningen på det amerikanske aktiemarked ser ud til fredag at fortsætte torsdagens tendens og tage retning sydpå. Futures på de tre vigtigste aktieindeks peger en times tid før åbning på fald på op til 0,2 pct.

Torsdag lukkede S&P 500-indekset 0,6 pct. lavere til 2693,13, mens Dow Jones-indekset faldt 0,3 pct. til 24.663,89, og Nasdaq-indekset tabte 0,8 pct. af sin værdi for at slutte i 7238,06. Det brede S&P-indeks er dog steget siden sidste fredag, hvor det lukkede i 2656,30.

Baggrunden for faldene torsdag var særligt en række skuffende regnskaber oven på en periode, der ellers har været kendetegnet ved indtjeningsfremgang hos flere af de største amerikanske virksomheder.

Frem mod denne regnskabssæson har markedsiagttagere estimeret en generel indtjeningsstigning på omkring 17 pct. for S&P 500-virksomhederne.

Fredagens regnskabsmeldinger fra de store selskaber er dog til den positive side.

GE STIGER PÆNT EFTER REGNSKAB

Den amerikanske industrigigant General Electic slår i første kvartal analytikernes forventninger til indtjeningen per aktie.

Resultatet lander på 0,16 dollar, hvilket er 0,04 dollar højere, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Samtidig gentager selskabet, der er konkurrent til det danske vindmølleselskab Vestas, sine forventninger til 2018.

I alt omsatte selskabet for 28,7 mia. dollar i årets første tre måneder, hvoraf de 1,65 mia. dollar kommer fra divisionen for vedvarende energi.

General Electric-aktien stiger 5,4 pct. i det amerikanske formarked.

LILLE LØFT TIL HONEYWELL

Det amerikanske industrikonglomerat Honeywell har i sin melding før første kvartal løftet forventningerne til regnskabsåret 2018. Selskabet har leveret et salg og en justeret indtjening per aktie over forventningerne.

Den justerede indtjening per aktie landede på 1,95 dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge Bloomberg News ventede en indtjening på 1,90 dollar per aktie.

Det er desuden et resultat, der slår den højeste analytikerforventning, der lå på 1,93 dollar per aktie. Salget har også overgået forventningerne. Omsætningen landede på 10,39 mia. dollar mod ventede 10,03 mia. dollar.

Aktierne ligger med en stigning på 1,1 pct. en time før åbningen.

WELLS FARGO NED PÅ MULIG MIA.-BØDE

Storbanken Wells Fargo står muligvis over for at få en bøde på 1 mia. dollar for at tvinge kunder til at tage bilforsikringer gennem banken og opkræve unfair gebyrer fra boligkunder. Det koster dog kun lidt på kursen i formarkedet, hvor aktien indikeres at falde 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?