JPMorgan laver Mærsk-finten: Går all in på blockchain
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Investeringsbanken JPMorgan Chase & Co er i gang med at teste en ny blockchain platform til udstedelse af finansielle instrumenter og serviceprodukter i partnerskab med Canadas nationalbank, medicinalgiganten Pfizer og andre store investorer. Og dermed er ræsonnementet i investeringsbanken den samme som hos danske Mærsk, der vil revolutionere shippingbranchen med samme teknologi.

Målet er at bruge blockchainteknologien til at strømline og effektivisere processen til at verificere grænseoverskridende indbetalinger, forlig og andre ellers papirstunge og bureaukratiske processer. Det skriver Businessinsider

 Platformen er bygget på open-source programmet Quorum, som JPMorgan selv har udviklet, og som nu måske skal bredes ud til de andre partnere i forsøget, herunder Goldman Sachs Asset Management, som er Goldman Sachs velhaver- og storinvestorfond og Pfizer.

Mange andre banker har brugt formuer på at udvikle deres eget blockchain baserede system til international og sikret overførsel af aktiver og certificering af dokumenter. Blockchain-teknologien ligger til grund for blandt andet bitcoin og andre kryptovalutaer. 

"Blockchain-relaterede services har potentialet til at gennemføre store forandringer i den finansielle serviceindustri," siger David Furlong, som er Canadas nationalbanks ekspert på kunstig intelligens (AI) og blockchain i en pressemeddelelse. 

 Ifølge JPMorgan har mange banker allerede henvendt sig til finanshuset for at få fingrene i Quorum, men JPMorgan har ikke offentliggjort, hvilke banker der er tale om. 
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?