Aktier: USA ventes at åbne højere, Netflix i topform
Foto: Scanpix/Mike Blake
Penge Af
Strømmen af regnskaber fra store amerikanske selskaber er tiltaget i styrke med tal før børsåbningen tirsdag fra Goldman Sachs, Johnson & Johnson og Unitedhealth, og investorerne får fra åbningen tirsdag også mulighed for at reagere på de tal, som Netflix kom med efter børslukketid mandag.

 Indtrykket fra regnskaberne er overordnet ganske positivt, og der er umiddelbart lagt op til en pæn start på dagens amerikanske aktiehandel. Futures på det brede S&P 500-indeks indikerer således en positiv åbning i størrelsesordenen 0,5 pct. efter en stigning i det underliggende indeks mandag på 0,8 pct. til 2677,84.

Dow Jones-indekset indikeres ifølge futures endvidere til at åbne omkring 0,7 pct. højere og Nasdaq-indekset med en stigning på ca. 0,4 pct.

"Mens de geopolitiske spændinger er skubbet i baggrunden, har markedsdeltagerne rettet deres fokus mod regnskaberne. I en travl uge med regnskaber har 71 pct. af de 35 S&P-firmaer, der allerede er kommet med tal, slået forventningerne på indtjeningen, mens 80 pct. har overgået konsensus på salget," skriver Investing.com.

 Siden er der også kommet tal fra Goldman Sachs, Johnson & Johnson og Unitedhealth, som alle præsterede bedre end ventet i årets første tre måneder. Goldmans regnskab viste et overskud på 6,95 dollar per aktie, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 5,59 dollar.

Regnskabet fra medicinalgiganten Johnson & Johnson bød på en opjustering af forventningerne til hele året, efter at første kvartal havde vist en justeret indtjening per aktie på 2,06 dollar mod ventet på 2,0 dollar.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth klarede sig ligeledes bedre end ventet i første kvartal og opjusterer forventningerne til årets indtjening. Selskabets omsætning steg i første kvartal 13,3 pct. til 55,2 mia. dollar, mens driftsoverskuddet steg med omkring 20 pct. til 4,1 mia. dollar.

Goldman Sachs stiger i formarkedet 0,4 pct., Johnson & Johnson med 0,9 pct. og Unitedhealth ligger 1,8 pct. højere. Netflix stiger desuden 7 pct. i formarkedet efter aftenens regnskab, som viste en stigning i antallet af nye abonnenter til 7,4 mio. i årets første tre måneder mod markedets forventning på 6,5 mio. nye kunder.

Ved udgangen af marts havde selskabet i alt 125 mio. abonnenter. Indtægterne steg til 3,7 mia. dollar, hvilket er 40 pct. mere end i samme kvartal året før og den største omsætningsfremgang i selskabets historie. Sidstnævnte steg med 2,7 pct. mandag, hvilket fik aktien til at være blandt dagens højdespringer i S&P 500.

Efter børslukningen tirsdag kommer der regnskab fra IBM.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Antallet af solgte ejerlejligheder dykker med knap 20 pct

Brøndby-aktie stiger 20 pct. efter fodboldsejr

Marienlyst i Helsingør: Havudsigt og lange udsigter til maden, som imidlertid smagte rigtig godt.

Aktier: Mærsk fører an i svagt stigende indeks

Presset Arla-boss skal spare 3 milliarder i største sparerunde nogensinde - intet er fredet

Vild stigning til Brøndby-aktien efter gårsdagens sejr - C25 åbner fladt

Det skriver medierne: 52 pct. af landets virksomheder har ingen kvinder i bestyrelsen

Weekenden byder på keramiske kunstværker, boblevafler og loppemarkeder

Storinvestorer tror aktiefest varer indtil 2019