Aktier: USA ventes at åbne højere, Netflix i topform
Foto: Scanpix/Mike Blake
Penge Af
Strømmen af regnskaber fra store amerikanske selskaber er tiltaget i styrke med tal før børsåbningen tirsdag fra Goldman Sachs, Johnson & Johnson og Unitedhealth, og investorerne får fra åbningen tirsdag også mulighed for at reagere på de tal, som Netflix kom med efter børslukketid mandag.

 Indtrykket fra regnskaberne er overordnet ganske positivt, og der er umiddelbart lagt op til en pæn start på dagens amerikanske aktiehandel. Futures på det brede S&P 500-indeks indikerer således en positiv åbning i størrelsesordenen 0,5 pct. efter en stigning i det underliggende indeks mandag på 0,8 pct. til 2677,84.

Dow Jones-indekset indikeres ifølge futures endvidere til at åbne omkring 0,7 pct. højere og Nasdaq-indekset med en stigning på ca. 0,4 pct.

"Mens de geopolitiske spændinger er skubbet i baggrunden, har markedsdeltagerne rettet deres fokus mod regnskaberne. I en travl uge med regnskaber har 71 pct. af de 35 S&P-firmaer, der allerede er kommet med tal, slået forventningerne på indtjeningen, mens 80 pct. har overgået konsensus på salget," skriver Investing.com.

 Siden er der også kommet tal fra Goldman Sachs, Johnson & Johnson og Unitedhealth, som alle præsterede bedre end ventet i årets første tre måneder. Goldmans regnskab viste et overskud på 6,95 dollar per aktie, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 5,59 dollar.

Regnskabet fra medicinalgiganten Johnson & Johnson bød på en opjustering af forventningerne til hele året, efter at første kvartal havde vist en justeret indtjening per aktie på 2,06 dollar mod ventet på 2,0 dollar.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth klarede sig ligeledes bedre end ventet i første kvartal og opjusterer forventningerne til årets indtjening. Selskabets omsætning steg i første kvartal 13,3 pct. til 55,2 mia. dollar, mens driftsoverskuddet steg med omkring 20 pct. til 4,1 mia. dollar.

Goldman Sachs stiger i formarkedet 0,4 pct., Johnson & Johnson med 0,9 pct. og Unitedhealth ligger 1,8 pct. højere. Netflix stiger desuden 7 pct. i formarkedet efter aftenens regnskab, som viste en stigning i antallet af nye abonnenter til 7,4 mio. i årets første tre måneder mod markedets forventning på 6,5 mio. nye kunder.

Ved udgangen af marts havde selskabet i alt 125 mio. abonnenter. Indtægterne steg til 3,7 mia. dollar, hvilket er 40 pct. mere end i samme kvartal året før og den største omsætningsfremgang i selskabets historie. Sidstnævnte steg med 2,7 pct. mandag, hvilket fik aktien til at være blandt dagens højdespringer i S&P 500.

Efter børslukningen tirsdag kommer der regnskab fra IBM.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien