Penge Af
Nordea vil på sigt udfordre Danske Banks investeringsrobot, June, med en ny robotløsning kaldet Nora, men først vil banken få flere af sine egne kunder til at investere.

Det skriver Berlingske Business.

Nordeas nye investeringsrobot, Nora, er i gang med at blive tilpasset til det danske marked. Robotten skal være med til at sikre, at Nordea kan vinde kunder, der gerne vil investere.

- Der vil med stor sandsynlighed være kunder, som vil vælge denne løsning frem for den traditionelle aktive forvaltning. Men vi tror på, at det her taler til nye kundegrupper, så derfor er vi ikke udpræget bekymrede for at kannibalisere af vores eksisterende forretning. Det handler mere om at sikre, at vi har de rigtige tilbud til alle vores kunder, siger Anne Buchardt, der er chef for opsparing og pension hos Nordea Danmark, til Berlingske.

Nora er netop officielt blevet lanceret på det svenske marked, og indtil videre viser tallene, at investeringsløsningen i høj grad bliver brugt af de yngre og kvindelige kunder, hvis man sammenligner med, hvad der typisk ses på det danske marked.

Den gennemsnitlige investor, der bruger løsningen Nora, er 36 år, og det er kunderne under 50, der står for 76 pct. af investeringerne på nuværende tidspunkt. Herhjemme er det investorer over 60 år, der sidder på 61 pct. af beholdningen af aktier.

Seniorøkonom Morten Bruun Pedersen hos Forbrugerrådet Tænk roser robotløsningerne for at give adgang til de mindre investorer med færre midler til at investere for.

Det forventes, at Nora går i luften på det danske marked i slutningen af dette kvartal.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Antallet af solgte ejerlejligheder dykker med knap 20 pct

Brøndby-aktie stiger 20 pct. efter fodboldsejr

Marienlyst i Helsingør: Havudsigt og lange udsigter til maden, som imidlertid smagte rigtig godt.

Aktier: Mærsk fører an i svagt stigende indeks

Presset Arla-boss skal spare 3 milliarder i største sparerunde nogensinde - intet er fredet

Vild stigning til Brøndby-aktien efter gårsdagens sejr - C25 åbner fladt

Det skriver medierne: 52 pct. af landets virksomheder har ingen kvinder i bestyrelsen

Weekenden byder på keramiske kunstværker, boblevafler og loppemarkeder

Storinvestorer tror aktiefest varer indtil 2019