Råvarer: Risiko for konflikt i olielande holder olieprisen oppe
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er stilstand på oliemarkedet tirsdag, hvor investorerne lader til at ville betale fortsat højere priser på grund af risiko for produktionsforstyrrelser i flere af de store olielande.

Det skriver Reuters.

Det er særligt risiko for en potentiel konflikt i Mellemøsten på bagkant af weekendens amerikanske angreb flere steder i Syrien, nye amerikanske sanktioner mod Iran og begrænset produktion fra kriseramte Venezuela, som investorerne følger tæt.

"Med så mange potentielle produktionsforstyrrelser på spil og få tegn på, at det nuværende kaos på markedet vil stoppe snart, fortsætter handlerne med at et betale en geopolitisk risikopræmie," siger handelschef Stephen Innes fra børsmægleren Oanda til Reuters.

En tønde nordsøolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,69 dollar per tønde, hvilket er tæt på uændret sammenlignet med mandag eftermiddag, og samme tendens gælder for den amerikanske WTI-olie, der koster 66,58 dollar.

Samlet set er olieprisen for Brent steget 16 pct. de seneste måneder, hvilket blandt andet er hjulpet af, at oliekartellet Opec har aftalt at mindske produktionen for at skubbe prisen op.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien