Aktier: Næsten stilstand på asiatiske markeder
Foto: Scanpix
Markeder Af
Retningen er ikke helt klar på de asiatiske børser tirsdag, hvor de japanske aktier er tæt på uændret, mens de kinesiske falder en smule.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger omkring nulpunktet tirsdag morgen.

Den samme udvikling gør sig gældende i det japanske indeks Nikkei 225, mens de store kinesiske aktieindeks Hang Seng og Shanghai Composite falder henholdsvis 0,1 pct. og 0,4 pct.

"Jeg tror, at der er en vis træghed i markedet i øjeblikket," siger investeringschef Virginie Maisonneuve fra Eastspring Investments til Bloomberg News og henviser til de seneste ugers storpolitiske uro som handelskonflikten og Syrien-situation.

Bag sig har investorerne et vigtigt nøgletal fra Kina i form af bruttonationalproduktet, BNP, der steg 6,8 pct. i første kvartal på årsbasis, hvilket ifølge Bloomberg News var på linje med økonomernes forventninger.

Derudover kigger investorerne frem mod tirsdagens møde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den japanske ditto, Shinzo Abe, der blandt andet skal drøfte forholdet til Nordkorea og den verserende handelskonflikt med USA i hovedrollen.

Blandt enkeltaktierne er der fokus på det japanske medicinalselskab Takeda, som stiger knap 2 pct. på nyt om selskabets irske flirt.

Selskabet har for nylig erklæret sin interesse for irske Shire, der mandag solgte sin kræftdivision for 2,4 mia. dollar til franske Servier, og Takeda mangler nu at melde ud, hvorvidt det vil lægge et officielt bud på Shire.

LÆS OGSÅ: Valuta: Trump får sin vilje - dollar svækkes op til topmøde


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,0
Topix -0,3
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite -0,4
China CSI 300 -0,5
Taiwan Taiex -1,3
Sydkoreas Kospi -0,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,3
Sydney ASX 200 +0,3


Indeksværdi kl. 06.00.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien