Valuta: Trump får sin vilje - dollar svækkes op til topmøde
Foto: Scanpix
Markeder Af
Dollar er kommet en smule under pres tirsdag morgen op til et japansk-amerikansk topmøde. Den japanske premierminister, Shinzo Abe, og USA's præsident, Donald Trump, mødes tirsdag og onsdag for blandt andet at diskutere internationale handelsrelationer.

På forhånd er valutamarkedet på stikkerne, efter at en rapport fra det amerikanske finansministerium i slutningen af sidste uge fastholdt Japan under observation for manipulation med valutakurser, skriver Reuters.

Trump har i øvrigt så sent som mandag via sin Twitter-konto beskyldt Rusland og Kina for at devaluere deres valutaer, hvilket udløste salg af dollar.

"Hans kommentarer fortæller os, at han dybest set ønsker en svagere dollar," siger en valutahandler, der ikke optræder ved navn, til Reuters.

Dollar er tirsdag morgen marginalt svækket til 107,06 yen fra 107,26 yen mandag klokken 17. Der går 1,2382 dollar på en euro mod 1,2368 dollar mandag eftermiddag.

Dermed går der 132,57 yen på en euro tirsdag morgen mod 132,66 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien