Penge Af
Investorer, bankmænd og analytikere venter, at en ny bølge af amerikanske børsnoteringer, omfattende nogle af de højst vurderede og genkendelige startups, vil ramme i de kommende 18 til 24 måneder.

Det skriver The New York Times.

Sidste år rejste tech-børsnoteringer tilsammen 13 mia. dollar (78,5 mia. kr.). Her så blandt andet skaberen af de sociale medie Snapchat, Snap, og Blue Apron, der leverer måltidskasser, at aktieprisen kollapsede, efter at de blev børsnoteret.

Men tiderne har nu vendt, ifølge ventureinvestoren Rob Hayes, der er ansvarlig partner i First Round Capital.

"Jeg taler med bankmænd hele tiden, og de siger sådan: Hør nu her, vi har sager, der springer frem. Der er en stor samling af tilbud lagt til rette," siger Rob Hayes til The New York Times.

2018 har også allerede fået en forrygende start.

Ifølge markedsdatafirmaet Dealogic, er der allerede blevet rejst mere end 7 mia. dollar (42,3 mia. kr.) dette år i børsnoteringer af teknologi startups, hvilket er mere end hele 2015 og 2016 tilsammen.

Det er blandt andet børsnoteringen af to af de største startups, Dropbox, der er et online filopbevaringssystem, og Spotify, der er en musik-streamingtjeneste baseret i Sverige, der har sikret succesen indtil videre.

Flere af de største startups har yderligere luftet ideen om at blive børsnoteret. Bland andet er Uber, Lyft og Airbnb, ifølge The New York Times, i forberedelsesstadierne.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien