Aktie-tendens: Chr. Hansen kan blive snydt for comeback i markedet
Chr. Hansen er ikke længere i kridthuset hos Goldman Sachs.
Foto: Free/Chr. Hansen/pressefoto
Penge Af
Et benspænd fra Goldman Sachs kan sætte Chr. Hansen under pres mandag morgen, hvor den generelle stemning ellers tegner ganske fornuftig, da bekymringerne over konflikten i Syrien synes at være gået i sig selv igen.

Weekendens bombninger i Syrien har således skabt lidt afklaring oven på usikkerheden, som Trumps mange tweets og advarsler om et muligt indgreb medførte i sidste uge.

- Det afgørende i forhold til investeringsstrategien er, at USA ikke valgte at gå fuldstændigt enegang, men har både Frankrig og Storbritannien med i indsatsen. Det gør det vanskeligere for Rusland at udstille USA og Trump som en bølle og at skabe en konfrontation, skriver seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden i en morgenkommentar.

Han ser mulighed for en forsigtig positiv åbning, da Ruslands modsvar har været verbalt og ikke militært, og da markederne derfor om noget kan reagere positivt over, at der ikke er optræk til yderligere kamphandlinger.

I Tyskland ligger DAX-futuren til en gevinst på 0,3 pct., mens den amerikanske S&P 500-future indikerer en positiv åbning på 0,4 pct.

Herhjemme kan der derfor også være udsigt til lidt revanche efter sidste uges fald. Det toneangivende C25-indeks endte fredag 0,2 pct. lavere i 1102,94, og faldt i løbet af ugen med sammenlagt 0,6 pct.

Chr. Hansen risikerer dog at blive en lille klods om benet, efter at Goldman Sachs har sænket sin anbefaling til "neutral" fra "køb". Samtidig er kursmålet justeret 9 kr. lavere til 579 kr. Ingredienskoncernens aktie faldt fredag 1,9 pct. til 543 kr.

Der kan stadig være fokus på A.P. Møller-Mærsk, da nervøsiteten for en amerikansk-kinesisk handelskrig stadig spøger. Fredag faldt B-aktien i Mærsk med 2 pct. til 9170 kr. på baggrund af faldende rater og dårlige handelstal fra Kina.

ISS har været under luppen hos børshuset Kepler Cheuvreux, der gentager anbefalingen "køb", men skærer kursmålet til 265 kr. fra 280 kr. Fredag sluttede ISS 0,3 pct. højere i 210,40 kr.

Matas havde en god fredag på børsen, hvor aktien rettede sig fra den laveste lukkekurs nogensinde og sluttede 6,4 pct. højere i 68,60 kr. Det var ifølge børshuset ABG Sundal Collier især udenlandske investorer, der samlede aktien op.

Bavarian holder generalforsamling tirsdag, og aktionærerne er næppe i alt for godt humør efter et aktiefald på omkring 30 pct. i løbet af den seneste måned.

I North Media skal der korrigeres for, at aktien mandag handles eksklusive retten til udbytte på 1,50 kr. per aktie. Fredag steg medie- og distributionskoncernens aktie med 3,4 pct. til 42,40 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Antallet af solgte ejerlejligheder dykker med knap 20 pct

Brøndby-aktie stiger 20 pct. efter fodboldsejr

Marienlyst i Helsingør: Havudsigt og lange udsigter til maden, som imidlertid smagte rigtig godt.

Aktier: Mærsk fører an i svagt stigende indeks

Presset Arla-boss skal spare 3 milliarder i største sparerunde nogensinde - intet er fredet

Vild stigning til Brøndby-aktien efter gårsdagens sejr - C25 åbner fladt

Det skriver medierne: 52 pct. af landets virksomheder har ingen kvinder i bestyrelsen

Weekenden byder på keramiske kunstværker, boblevafler og loppemarkeder

Storinvestorer tror aktiefest varer indtil 2019