USA: Facebook gjorde livet surt for teknologiaktier
Foto: Dado Ruvic
Det var Facebook, der satte dagsordenen mandag som konsekvens af sagen om det britiske analysefirma Cambridge Analytica, der har haft held med at indsamle fortrolig data fra 50 millioner amerikanere op til den seneste valgkamp om præsidentposten i USA.

"Vi mener, at dette er endnu en indikation på systemfejl hos Facebook. Vi ser større risici for selskabet, men ikke nærliggende problematisk indflydelse for deres forretning,"udtaler Brian Wieser, analytiker fra Pivotal Research.

Facebookaktierne endte 6,77 pct- lavere end i går - det er mere end 10 pct. under alle tiders Facebookrekord fra 1. februar.

Facebook trak de øvrige teknologiaktier med ned, og det blev samlet set en rød dag på Wall Street.

S&P500 dykkede 1,42 pct., Dow Jones faldt med 1,35 pct. mens Nasdaq  sluttede 1,84 pct. under gårsdagens lukkekurs.

Stort set resten af verden havde en negativ udvikling på børsmarkederne mandag. 

Med til at ryste aktiemarkederne var også et tweeet fra den amerikanske præsident Donald Trump, der sent søndag langede ud efter sin republikanske partifælle Robert Mueller, der blev beskyldt for at have skabt forbindelse mellem demokrater og Rusland.

På selskabsniveau kravlede flyfabrikken Boeing lige akkurat over nulpunktet med et plus på 0,39 pct.,og det hænger sammen med en voldsom uro omkring aktien, der anses for følsom  i spillet om amerikansk told på stål og aluminium.

Maskinproducenten Caterpillar dykkede mest i Dow Jones indekset med -2,75 pct. Her var ikke selskabsspecifikke nyheder i forbindelse med faldet.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien