USA/PFA: Det peger mod fire renteforhøjelser i år
Feds bygning i New York
Foto: Eduardo Munoz/Ritzau Scanpics
Penge Af
På de kommende dages møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tirsdag og onsdag kan der blive skruet op, hvor mange gange banken har tænkt sig at hæve renten i 2018.

Seniorstrateg i PFA Rasmus Pilegaard vurderer forud for begivenheden, at det mere peger i retning fire rentestigninger, end de tre bankens beslutningstagere tidligere har indikeret.

Efter tidligere signaler fra den nye Fed-chef, Jerome Powell, og andre toneangivende Fed-medlemmer er han ret sikker på, at banken i denne omgang hæver renten med 25 basispoint.

Det store spørgsmål er så, hvor mange renteforhøjelser, bankens beslutningstagere vil indikere for hele året.

"De vil sandsynligvis også - ved dette eller et af de kommende møder - løfte pejlemærket for renteudviklingen i år, så det peger på fire renteforhøjelser i stedet for de nuværende tre," siger Rasmus Pilegaard.

Han venter desuden at se et løft i bankens vækstprognose for 2018 og 2019, da skattelettelser og aftalen om en mere ekspansiv finanspolitik ikke var reflekteret i forrige prognose fra december.

INFLATIONSPRES KAN SKABE VOLATILITET

I forhold til inflationen noterer Rasmus Pilegaard, at flere Fed-medlemmer, der tidligere ventede lav inflation, har opjusteret forventningerne til et niveau, der er tættere på det generelle Fed-niveau. Det afspejler tydeligvis, at frygten for lav inflation eller deflation er aftaget.

"Mens sidste år var kendetegnet ved et stærkt vækstmomentum og overraskende svag inflation, er det blevet mere tydeligt i året indtil nu, at "rosen har torne"."
"Vækstindikatorerne tegner stadig et billede af et robust globalt opsving, men nøgletallene begynder gradvist at vise, at den ledige kapacitet er ved at være opbrugt og inflationspresset dermed stigende i de lande, som er længst inde i opsvinget," siger Rasmus Pilegaard.

Han vurderer derfor, at aktivitetstal fremover skal ses i sammenhæng med risikoen for et stigende inflationspres. Det kan skabe stigende volatilitet på aktiemarkederne, da de gode signaler fra stærke nøgletal kan blive modvejet af stigende renter.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien