Valuta: Dollarsvækkelse efter ministerfyring fastholdes
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar fastholdes onsdag morgen på tirsdag eftermiddags svage niveau, hvor tumulten i Det Hvide Hus fortsat er i centrum.

Den amerikanske præsidents, Donald Trumps, pludselige fyring af udenrigsminister Rex Tillerson har grundigt aflivet de seneste dages styrkelse af den amerikanske valuta.

Fyringen, der ifølge flere medier har baggrund i kontroverser mellem Trump og Tillerson over spørgsmål som Nordkorea, Rusland og Iran, sætter spekulationer i gang om nye protektionistiske tiltag og genopliver den amerikanske regerings politiske problemer, blot en uge efter at Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Gary Cohn, tog sit gode tøj og forlod de øjensynligt kaotiske forhold i kredsen omkring præsident Trump, der har undermineret investorens tillid til dollar.

"Fyringer og nye ansigter i Det Hvide Hus er ved at blive en dagligdags foreteelse, og dollarreaktionen vil sandsynligvis blive mere og mere begrænset," siger valutachef Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Med til at sende dollar i defensiven er også tirsdagens afdæmpede amerikanske inflationsdata, der ikke bare matchede forventningerne, men også indikerer, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke vil forcere rentestigningstakten, men vil fortsætte med at hæve renten gradvist.

Trump-tumult får følgeskab af japanske problemer

Og mens Donald Trump slås med tumultagtige tilstande i Det Hvide Hus, har den japanske premierminister, Shinzo Abe, sine egne problemer at slås med.

Det fyger med anklager om nepotisme og korruption i Tokyo, efter at Abes tætte allierede, finansminister Taro Aso, er involveret i et statsligt salg af land til "vennepris".

Skandalen er steget til et niveau, hvor der er rejst tvivl om, hvorvidt Abe kan fortsætte på posten og dermed forsætte "Abenomics" med aggressive monetære lettelser.

Fed igen i fokus

Forude ventes det pengepolitiske møde i Federal Reserve, der starter den 20. marts. Her ventes centralbanken generelt at hæve renten for første gang i år.

Februars jobrapport fra sidste fredag pegede mod de gammelkendte indikationer af lav inflation og stramt arbejdsmarked uden lønpres.

Euro koster onsdag morgen 1,2405 dollar mod 1,2395 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 106,45 yen mod 106,65 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 131,05 yen på en euro onsdag morgen mod 131,50 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

Barclays: Oliepris kan kollapse senere i år

MHI Vestas-chef udfordrer ærkerival med kæmpemølle