Mandagens kursfald i Bavarian Nordic-aktien gik for vidt, mener Jefferies, der holder fast i sin købsanbefaling, men skærer kursmålet en smule til 320 kr. fra 335 kr.

Jefferies peger på, at Bavarian på forhånd klart havde kommunikeret, at selskabet planlagde at investere i en ny påfyldningslinje til frysetørret koppevaccine, og at børshusets modeller derfor allerede viste, at Bavarian vil køre med underskud i perioden 2018-20.

LÆS OGSÅ: Bavarian fik aktietæsk: "Vi var ikke gode nok" 

  Jefferies hæfter sig desuden ved, at Bavarians kapitalberedskab på 2,6 mia. kr. ved udgangen af 2017 bør være mere end rigeligt til at understøtte de kommende års forskning og udvikling.

Mandag faldt aktien i Bavarian med 11,9 pct. til 219 kr., efter at selskabet annoncerede 2018-forventninger om et driftsunderskud på 385 mio. kr.

Jefferies estimerede forud for regnskabet et underskud på 237 mio. kr., mens konsensus var et mindre overskud på 64 mio. kr. ifølge Jefferies.

Utålmodige investorer

Ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen har Bavarian Nordic en række projekter, som kan føre frem til produkter.

"Investorerne venter dog fortsat med længsel på at Bavarian Nordic får sit første ikke-vaccine-produkt kørt i stilling og på markedet," skriver han i en kommentar.

Biotekselskabet kan, hvis alt går vel, have sine egne eller udlicensierede produkter på markedet om 2-3 år.

"Det er rigtig rigtig lang tid i en biotekindustri, hvor der er overflod af risiko og forskningsresultater som skuffer," skriver Per Hansen.
Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted-chef: Uden statsstøtte til havvind snubler vi

Grundfos-udflytning splitter topchef og Niels Due Jensen

Putin i takketale: Vælgerne anerkender Ruslands resultater

Det holder aktieschefen øje med mandag

Velforberedt Putin overraskede dansk direktør ved besøg

Jaguar XJ fejrer 50 år med stil

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Spansk smæk for skillingen

Da Jonas var 22 år sparkede han den helt rigtige dør ind i Silicon Valley - det gik dog langt fra som ventet