Valuta: Amerikanske inflationstal i fokus
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er ikke sket det store forskydninger på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor fokus fremadrettet særligt kredser om de amerikanske inflationstal, der offentliggøres i eftermiddag.

I Japan er der kommet pres på premierminister Shinzo Abes regering efter en sag om kammerateri i forbindelse med salg af statsejet jord til en skoleleder med forbindelser til Abes hustru.

Finansministeriet indrømmede mandag, at det har ændret i dokumenter relateret til det rabatterede salg, hvilket mandag skabte usikkerhed og medførte en styrkelse af yen, som typisk stiger i værdi, når der er usikkerhed.

Tirsdag morgen er en smule af mandagens fremgang for yen sat over styr, idet der skal 106,76 yen til en dollar mod 106,53 yen mandag ved 17-tiden. I krydset mellem euro og dollar er kursen næsten uændret på 1,2326 dollar per euro mod 1,2318 dollar mandag eftermiddag.

Dagens vigtigste nøgletal er de amerikanske forbrugerpriser, som for februar ventes at vise en stigning på 2,2 pct. på årsbasis, hvilket i givet fald vil være en accelerering af inflationen fra 2,1 pct. i januar.

Kerneinflationen ventes derimod opgjort uændret til 1,8 pct. på årsbasis. Bliver inflationen højere end ventet, er der øget sandsynlighed for, at den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve, vil hæve renten fire gange i år snarere end tre, skriver Reuters.

De fleste venter, at centralbanken hæver renten på sit næste rentemøde 20-21. marts, og en yderligere renteforhøjelse i juni er ifølge nyhedsbureauet næsten også fuldt ud priset ind i markedet.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

Barclays: Oliepris kan kollapse senere i år

MHI Vestas-chef udfordrer ærkerival med kæmpemølle