Penge Af
Der er positiv stemning på de europæiske børser mandag, hvor tre tyske energiselskaber er i hopla efter en stor handel.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct., og det er dermed sjette dag på stribe med fremgang.

Investorerne er positive på bagkant af fredagens amerikanske jobrapport, da jobvæksten var markant højere end ventet, mens lønstigningerne var begrænsede.

Det fjernede en smule frygt for, at USA's centralbank er nødt til at stramme pengepolitikken for at holde inflationen under kontrol.

"Fredagens jobrapport var tæt på så perfekt som muligt," siger strateg Marshall Gittler hos valutabørsmægleren ACLS Global til Reuters.

Han henviser til, at kombinationen af høj vækst og lav inflation giver investorerne appetit på aktier, og at de samtidig ikke behøver at bekymre sig om hurtige renteforhøjelser hos centralbankerne.

Blandt enkeltaktierne i Europa er en stor handel på vej i Tyskland, da E.On har indgået aftale om at købe Innogy fra rivalen RWE.

Handlen indeholder aktier og aktivbytter, hvor E.On vil stå tilbage med de to selskabers detail- og netværksforretninger, mens RWE vil ende med at eje de kombinerede vedvarende energiaktiviteter og en stor aktiepost i E.On.

Som en del af aftalen overtager E.On alle RWE's 76,8 pct. af aktierne i børsnoterede Innogy, mens RWE i retur får en ejerandel på 16,7 pct. i E.On.

På aktiemarkedet virker investorerne tilfredse, da RWE stiger 7,1 pct., E.On er 4,4 pct. højere, mens Innogy stiger 13,3 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset er Just Eat under pres, efter at Deutsche Bank som den første bank har påklistret aktien en salgsanbefaling, hvilket giver et kursfald på 4,2 pct.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

Barclays: Oliepris kan kollapse senere i år

MHI Vestas-chef udfordrer ærkerival med kæmpemølle