Penge Af
Der er positiv stemning på de europæiske børser mandag, hvor tre tyske energiselskaber er i hopla efter en stor handel.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct., og det er dermed sjette dag på stribe med fremgang.

Investorerne er positive på bagkant af fredagens amerikanske jobrapport, da jobvæksten var markant højere end ventet, mens lønstigningerne var begrænsede.

Det fjernede en smule frygt for, at USA's centralbank er nødt til at stramme pengepolitikken for at holde inflationen under kontrol.

"Fredagens jobrapport var tæt på så perfekt som muligt," siger strateg Marshall Gittler hos valutabørsmægleren ACLS Global til Reuters.

Han henviser til, at kombinationen af høj vækst og lav inflation giver investorerne appetit på aktier, og at de samtidig ikke behøver at bekymre sig om hurtige renteforhøjelser hos centralbankerne.

Blandt enkeltaktierne i Europa er en stor handel på vej i Tyskland, da E.On har indgået aftale om at købe Innogy fra rivalen RWE.

Handlen indeholder aktier og aktivbytter, hvor E.On vil stå tilbage med de to selskabers detail- og netværksforretninger, mens RWE vil ende med at eje de kombinerede vedvarende energiaktiviteter og en stor aktiepost i E.On.

Som en del af aftalen overtager E.On alle RWE's 76,8 pct. af aktierne i børsnoterede Innogy, mens RWE i retur får en ejerandel på 16,7 pct. i E.On.

På aktiemarkedet virker investorerne tilfredse, da RWE stiger 7,1 pct., E.On er 4,4 pct. højere, mens Innogy stiger 13,3 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset er Just Eat under pres, efter at Deutsche Bank som den første bank har påklistret aktien en salgsanbefaling, hvilket giver et kursfald på 4,2 pct.

/ritzau/FINANSVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted-chef: Uden statsstøtte til havvind snubler vi

Grundfos-udflytning splitter topchef og Niels Due Jensen

Putin i takketale: Vælgerne anerkender Ruslands resultater

Det holder aktieschefen øje med mandag

Velforberedt Putin overraskede dansk direktør ved besøg

Jaguar XJ fejrer 50 år med stil

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Spansk smæk for skillingen

Da Jonas var 22 år sparkede han den helt rigtige dør ind i Silicon Valley - det gik dog langt fra som ventet