USA-aktier stiger for fjerde dag i træk: "Markedet har opdaget, at økonomien stadig har det fint"
Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier lod sig ikke slå ud af de overraskende stærke inflationstal, der kom frem onsdag eftermiddag dansk tid.

Nøgletallet, der var længe ventet af økonomer og investorer verden over, gav frygt for røde finansmarkeder. Men selvom aktierne faldt en smule, da handlen blev sat i gang, lukkede de tre store, ledende aktieindeks i USA med pæne plusser.

Nasdaq førte an med et plus på 1,86 pct., mens S&P, der er en samling af de 500 største, børsnoterede selskaber i USA, kunne fremvise en stigning på 1,34 pct. ved lukketid. Det industritunge Dow Jones gik frem med 1,03 pct. – og er dermed pludselig tilbage i et samlet plus for 2018.

"Det er nærmest som om at markedet har opdaget, at økonomien stadig har det fint," siger seniorstrateg i Boston-baserede LPL Financial, Ryan Detrick, til det amerikanske nyhedsmedie CNBC.

Han forventer dog stadig mere uro i markederne i de kommende uger.

Fremgangen i dagens handel på Nasdaq var trukket frem af stigninger hos bl.a. det sociale medie Facebook, hvis aktie sprang frem med 3,68 pct.

Andre store tech-firmaer som Amazon og Netflix noterede plusser på henholdsvis 2,58 og 2,99 pct.
Derimod gik det den modsatte vej for læskedrikkæmpen Pepsico, der tabte 2,70 pct. af sin markedsværdi onsdag. Selskabet afleverede tirsdag et regnskab, der viste en flad omsætning for fjerde kvartal 2017. 

stvr@borsen.dk

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Conte opgiver at danne regering i Italien

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

CIP-udbrydernes USA-sejr bringer kommende Ørsted-bud i fare

Netcompany-stiftere rotter sig sammen før notering

Det holder seniorstrategen øje med mandag

Politiet beder nysgerrige blive væk fra hedebrand

Kommentar: Hvorfor finder vi os i, at skønhedsindustrien taler grimt om vores hud?