Tysk storbank: Derfor sænker vi kursmålet på Novo-aktien
Novo Nordisk har et vanskeligt 2018 - præget af prispres og valutamodvind - i vente, mener tyske Berenberg.
Foto: Free/Novo Nordisk
Penge Af
Tyske Berenberg var ikke imponeret over medicinalselskabet Novo Nordisks årsregnskab for 2017, der viste let skuffende takter i fjerde kvartal og peger frem mod flere udfordringer i 2018, hvis man kigger på forventningerne til indeværende år.

Storbanken sænker på bagkant af regnskabet sit kursmål for Novo-aktien til 280 kr. fra 300 kr., mens den neutrale anbefaling "hold" fastholdes.

- Efter at have tabt kampen om købet af Ablynx til Sanofi præsenterede Novo Nordisk et sæt glansløse tal for fjerde kvartal 2017. Omsætningen i kvartalet var 2 pct. under konsensus, primært grundet vanskeligheder for både det moderne Tresiba og det ældre Novolog, der led under rabatomsamlinger i USA, skriver Berenberg i en analyse.

Banken peger på, at de svagere end ventede takter for insulinprodukterne delvist blev opvejet af et stærkt salg GLP-1-analogen Victoza, der er Novos bedst sælgende enkeltprodukt. Salget af det overgik med længder analytikernes forventninger i fjerde kvartal.

Kigger man på forventningerne til 2018, venter Novo Nordisk umiddelbart meget stor valutamodvind fra primært den svækkede amerikanske dollar.

Forventningerne peger på en salgsvækst i lokale valutaer på 2-5 pct. samt en vækst i driftsresultatet (EBIT) på 1-5 pct. i lokale valutaer. Men kigger man på den rapporterede udvikling, venter det danske selskab nu, at salgsvæksten vil blive 7 pct.point lavere - altså på mellem minus 5 pct. og minus 2 pct.

For driftsresultatet vil valutamodvinden ifølge Novos forventninger barbere hele 10 pct.point af tallet, så der ventes en negativ vækst i driftsresultatet målt i danske kroner på 5-9 pct.

Tidligere var forventningen, at salgsvæksten rapporteret ville blive 3 pct.point lavere end tallet i lokale valutaer, mens driftsresultatet var set 4 pct.point lavere i danske kroner.

Det sender forventningerne i danske kroner væsentligt under analytikernes forventninger, påpeger Berenberg i sin analyse.

- Novo er et kvalitetsselskab, men prispresset på insulin, der også kan sprede sig til GLP-1-klassen, holder os fra at være mere positive omkring aktien med dens nuværende værdisætning, skriver den tyske bank i analysen.

Novo-aktien stiger onsdag middag med 0,5 pct. til 303,50 kr. Siden regnskabet er aktien faldet med omtrent 9 pct., men det er dog også sket i et marked, der generelt har været præget af store udsving.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Zuckerbergs forsømte forår (som gør alle med en mediekonto nervøs)

Buffett advarer: Priserne er blevet for høje

Dansk EQT-boss efter ny kapital: "Det gør os stolte, at vi nyder den tillid fra danske investorer"

Kommunernes topforhandler tror fortsat på aftale med ansatte

SUV-test: VW T-Roc møder solid Subaru og overraskende Opel

Plenti-direktør hjælper med lancering af mobilselskab for dimser

DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Det kan betyde liv eller død for din virksomhed: Her er de 30 bedste prismodeller