Aktiestatus: Mærsk tilbage i bunden - Bavarian i top
Foto: Scanpix
Penge Af
Efter en kort genrejsning mandag er Mærsk-aktierne igen at finde i bunden af det danske C25-indeks i tirsdagens handel, hvor eliteindekset også går lidt tilbage.
 
Mandag trak to løftede anbefalinger op for Mærsk, der skuffede lidt med sit regnskab for fjerde kvartal fredag i sidste uge, men tirsdag peger pilen igen i den anden retning efter et sænket kursmål.

Overordnet set er markedet roligt og kører med lav omsætning efter endnu en positiv dag på de amerikanske markeder mandag. Den store volatilitet på det amerikanske marked har ellers gennem den seneste uge skabt store udsving også i Europa.

C25-indekset falder med 0,4 pct. 1107,50 ved middagstid.

Mærsk har fået sænket sit kursmål hos italienske Equita til 12.000 kr. fra 13.000 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "hold", skriver Bloomberg News.

B-aktien falder med 2,6 pct. til 10.470 kr., mens A-aktien følger med ned med 2,2 pct. til 9965 kr.

NYE TDC-KURSMÅL AFSPEJLER FRASALG

Teleselskabet TDC løb igen med al opmærksomhed mandag, da selskabet pludselig valgte at droppe planerne om opkøbet af MTG Nordics for små 15 mia. kr., fordi der var dumpet et nyt opkøbstilbud ned i selska 
Det er samme konsortium af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie, der allerede havde fremsat et tilbud, som nu har forhøjet det til 50,25 kr. per aktie.

Og det var åbenbart nok til at overbevise TDC-bestyrelsen om, at fusionen med MTG alligevel ikke kan skabe mere værdi i selskabet på lang sigt end et salg nu og her.

En anbefaling om at takke ja til tilbuddet fra TDC's bestyrelse har efterfølgende fået en stribe finanshuse til at justere kursmål og anbefalinger, så de passer med et frasalg til 50,25 kr. per aktie.

Både JPMorgan, Jefferies, Société Générale og Danske Bank har sendt kursmålene op i det leje, og de banker, der tidligere havde købsanbefalinger af aktien har sat dem ned i neutralt terræn.

Nyhederne sendte også allerede mandag TDC-aktien op i det niveau, og der bliver den tirsdag, hvor aktien falder 0,2 pct. til 49,37 kr.

FLS I AMERIKANSK FOKUS

Præsident Trumps planer om kæmpe investeringer i infrastruktur får også opmærksomhed tirsdag, og selv om det ikke er cement og kobber det hele, så stiller anlægsinvesteringer sædvanligvis danske FLSmidth - og ingeniørkoncernens kunder i både cement- og mineindustrien - i et positivt lys.
 
Ingeniøraktien stiger med 1 pct. til 392,20 kr.

Den største vinder i C25 er dog Bavarian Nordic, der stiger med 2,6 pct. til 237,60 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark har desuden fået justeret kursmålene af den britiske storbank HSBC.

For Tryg sænkes kursmålet beskedent til 130 kr. fra 133 kr., mens kursmålet for Topdanmark løftes til 241 kr. fra 214 kr. For begge selskaber er anbefalingen stadig "reducer".

Topdanmark-aktien stiger med 0,9 pct. til 281 kr., mens Tryg falder med 0,8 pct. til 142,20 kr.

Høreapparat- og headset-producenten GN Group har fået sænket sin anbefaling hos amerikanske Bernstein, som dog fortsat ser GN Hearing som det foretrukne selskab i høreapparatsektoren.

Dog har alle de øvrige spillere på markedet nu også lanceret nye trådløse topprodukter, hvilket mindsker den fordel, som det danske selskab ellers har haft i nogle år.

Og derfor sænkes anbefalingen til det neutrale niveau "market perform" fra "outperform". Kursmålet er desuden sænket til 215 kr. fra 240 kr.

GN-aktien falder med 1,3 pct. til 197,80 kr.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning