Amerikanske aktier i grøn igen efter voldsomme fald: Apple stiger 4 pct
Foto: Mark Lennihan/Scanpix
Penge Af
Efter sidste uges voldsomme aktiefald – den værste uge i to år – lyste de tre ledende amerikanske aktieindeks igen grøn mandag og viste pæne fremskridt.

Opturen var anført af det gamle industriindeks Dow Jones, der lukkede i et plus på 1,7 pct. Nasdaq og S&P 500, der dækker over de 500 største amerikanske virksomheder, fulgte efter med stigninger på henholdsvis 1,56 pct. og 1,39 pct. 

J.J. Kinahan, der er chefstrateg hos den Nebraska-baserede børsmægler TD Ameritrade siger til CNBC, at markedet stadig er ved at finde balancen efter de store dyk.

"Der er stadig mere usikkerhed forude. Det tager nogle uger for markedet at komme sig over," siger han.

Mandag var der solidt comeback til it-aktier som Amazon og Apple, som begge var på en nedadgående rutsjebanetur i sidste uge. De steg begge med over 2,5 pct. 

Apple var faktisk blandt de aktier, der tog det største hop i mandagens handel. En fremgang på 4,0 pct. kunne selskabet notere sig. 

Donald Trump fremlagde mandag sin længe ventede infrastrukturplan, som skal sprøjte i alt 1,5 billioner dollar i veje, broer og lufthavne over de næste ti år. 

Det smittede bl.a. af på den store producent af byggematerialer, Vulcan Materials Co., hvis aktie steg 1,7 pct. på nyheden, mens landets største børsnoterede entreprenørkoncern Fluor Corp. gik frem med 2,4 pct.

stvr@borsen.dk

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Hvis hun formår at føre et effektivt tilsyn, så skal hun have en pris"

Skal du leje sommerhuset ud selv eller gennem et bureau?

Dansk milliardfirma har scoret vigtig ordre: Leverer græstæppet til VM i Rusland

Amerikansk skokæmpe funklede i et halvsløjt aktiemarked

Tidligere B&O-topchef forlader sky brødres livsværk

Tryg advarer mod GDPR-phishing-mails: "Hvis jeg var kriminel, ville jeg i den grad forsøge at udnytte den her mulighed"

Ny svensk el-bil til 110.000 kr. går som varmt brød - men kan de levere varen?

Helle Ib: Nu opgiver de igen - endnu en reform

Fiat Chrysler tilbagekalder næsten 5 millioner biler