Penge Af
Et købstilbud på danske TDC sørgede mandag for at skabe liv i den nordiske telesektor, der havde en god dag, ligesom det var tilfældet for de andre industrier på kontinentet.

Samlet steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,3 pct. Det kom af, at samtlige sektorer i indekset endte i grønt og derved sikrede den blot anden positive lukning for indekset set over de seneste 11 handelsdage.

Med til at hive Stoxx 600-indekset op var TDC med et plus på 13,4 pct. til 49,5 kr. Telekoncernen modtog et købstilbud fra et konsortium, som telekoncernens bestyrelse anbefalede aktionærerne at takke ja til.

Nyheden betød samtidig, at Telia gled ud af billedet som potentiel køber, omend den svenske konkurrent oplyste, at det havde været i dialog med TDC om en mulig overtagelse. Investorerne så dog ud til at være glade for ikke at skulle have TDC med ind under paraplyen, og Telia-aktien steg 3,0 pct. til 37,15 svenske kr.

Også Telenor så ud til at være påvirket af den mulige TDC-handel, da aktien steg oven på nyheden for senere at slutte 3,4 pct. højere til 174,3 norske kr.

Andetsteds i Europa fremlagde det hollandske bryggeri Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, sit regnskab for 2017. Mens driftsindtjeningen landede lidt bedre end ventet, kunne den organiske salgsvækst og udviklingen i ølvolumenerne ikke følge med markedets forventninger ifølge Bloomberg News.

Heineken-aktien reagerede med et fald på 2,1 pct. til 82,1 euro.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


"Hvis hun formår at føre et effektivt tilsyn, så skal hun have en pris"

Skal du leje sommerhuset ud selv eller gennem et bureau?

Dansk milliardfirma har scoret vigtig ordre: Leverer græstæppet til VM i Rusland

Amerikansk skokæmpe funklede i et halvsløjt aktiemarked

Tidligere B&O-topchef forlader sky brødres livsværk

Tryg advarer mod GDPR-phishing-mails: "Hvis jeg var kriminel, ville jeg i den grad forsøge at udnytte den her mulighed"

Ny svensk el-bil til 110.000 kr. går som varmt brød - men kan de levere varen?

Helle Ib: Nu opgiver de igen - endnu en reform

Fiat Chrysler tilbagekalder næsten 5 millioner biler