Penge Af
Et købstilbud på danske TDC sørgede mandag for at skabe liv i den nordiske telesektor, der havde en god dag, ligesom det var tilfældet for de andre industrier på kontinentet.

Samlet steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,3 pct. Det kom af, at samtlige sektorer i indekset endte i grønt og derved sikrede den blot anden positive lukning for indekset set over de seneste 11 handelsdage.

Med til at hive Stoxx 600-indekset op var TDC med et plus på 13,4 pct. til 49,5 kr. Telekoncernen modtog et købstilbud fra et konsortium, som telekoncernens bestyrelse anbefalede aktionærerne at takke ja til.

Nyheden betød samtidig, at Telia gled ud af billedet som potentiel køber, omend den svenske konkurrent oplyste, at det havde været i dialog med TDC om en mulig overtagelse. Investorerne så dog ud til at være glade for ikke at skulle have TDC med ind under paraplyen, og Telia-aktien steg 3,0 pct. til 37,15 svenske kr.

Også Telenor så ud til at være påvirket af den mulige TDC-handel, da aktien steg oven på nyheden for senere at slutte 3,4 pct. højere til 174,3 norske kr.

Andetsteds i Europa fremlagde det hollandske bryggeri Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, sit regnskab for 2017. Mens driftsindtjeningen landede lidt bedre end ventet, kunne den organiske salgsvækst og udviklingen i ølvolumenerne ikke følge med markedets forventninger ifølge Bloomberg News.

Heineken-aktien reagerede med et fald på 2,1 pct. til 82,1 euro.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning