Højtflyvende TDC sender C25-indeks i ny rekord
Foto: Kim Haugaard
Penge Af
Et nyt købstilbud sørgede mandag for at sende TDC til vejrs på det danske aktiemarked, som generelt havde en rigtig fornuftig start på ugen.

Samlet steg det danske eliteindeks, C25, med 2,1 pct. til 1111,86. Det var den højeste endagsstigning for indekset, siden det blev skabt i december forrige år. Forinden da havde indekset sin største endagsstigning 2. januar i fjor, hvor det steg med 1,79 pct.

Blandt de danske eliteselskaber stak TDC ud med en stigning på 13,4 pct. til 49,47 kr. Det fulgte, efter at teleselskabet oven på halvanden uge med opkøb, lækkede papirer og salgsrygter ser ud til at ende med at blive solgt til et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PKA, PFA og den australske investeringsbank Macquarie.

TDC's bestyrelse anbefaler sine aktionærer at sige ja til et opkøbstilbud på 50,25 kr. per aktie. Det svarer til en samlet betaling på små 41 mia. kr. for den danske telemastodont.

Som følge af konsortiets købstilbud vil TDC nu annullere købet af den svenske underholdningsvirksomhed MTG Nordics, der står bag TV3-kanalerne, Viasat og Viaplay, som blev annonceret i forrige uge.

Maersk trak også op i grønt indeks

Mærsk-B aktien noterede et plus på 4,0 pct. til 10.745 kr. I fredags aflagde koncernen et regnskab, som generelt lå lidt til den svage side. Men Jyske Bank og Carnegie løftede deres anbefalinger af aktien oven på regnskabet.

Også høreapparat- og hedset-producenten GN Group fik løftet anbefalingen af Jyske Bank til "hold" fra "sælg". Aktien steg med 3,9 pct. til 200,30 kr.

I den nederste del af C25-indekset var Carlsberg placeret med en stigning på 0,1 pct. til 701 kr.

Efter at være steget nogle basispoint fra morgenstunden bakkede de danske statsrenter igen henover eftermiddagen for at slutte med en marginal stigning.

Mandag eftermiddag lukkede den toneangivende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,81 pct. eller 1 basispoint højere end fredag eftermiddag. I løbet af dagen nåede renten at stige med op mod 3 basispoint.

For de øvrige europæiske obligationsmarkedervar der hovedsaligt også tale om marginale rentebevægelser, mens den tiårige amerikanske rente ved dansk lukketid lå i nogenlunde uændret niveau.

Investorerne havde mandag ikke meget at forholde sig til fra makrosiden, og derfor kunne fokus blive vendt mod vigtigere begivenheder senere på ugen, noterer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en skriftlig kommentar.

"Dagens nøgletalskalender er stort set tom. Investorerne vil derfor kigge frem mod onsdag, hvor flere interessante begivenheder venter," skriver han og fortsætter:

"Vigtigst bliver den amerikanske inflation målt ved core CPI. Efter den seneste arbejdsmarkedsrapport viste de højeste lønstigninger siden før finanskrisen, vil investorerne holde øje med, om det giver udslag i stigende inflationspres i USA," skriver Mathias Rømer Sproegel.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning