Penge Af
Det danske obligationsmarked ser mandag morgen ud til at åbne op uden de store ændringer, sammenlignet med da det gik på weekend i fredags.

Dog kan en midlertidig nedlukning af det amerikanske statsapparat påvirke en smule, da investorerne ser ud til at reagere lettere nervøst på weekendens manglende budgetforlig mellem Demokraterne og Republikkerne i Senatet.

- På rentesiden lugter det af højere renter, fordi den amerikanske nedlukning ikke gavner den amerikanske betalingstroværdighed, skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar.

Fredag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i 0,58 pct., mens den amerikanske af slagsen omvendt steg 4 basispoint for at slutte i 2,66 pct.

Mandag morgen startede det tiårige amerikanske statspapir med at nå sit højeste renteniveau i fire år, da det klatrede op i knap 2,67 pct. Siden har renten sat sig en smule, da statsobligationen bliver handlet med en rente i underkanten af 2,65 pct. Det er næsten uændret i forhold til niveauet, da de danske obligationshandlere gik hjem fredag eftermiddag.

Kalenderen for mandag indeholder stort set ingen makroøkonomiske begivenheder, og investorerne må derfor vente til tirsdag, før de får nye impulser at handle på fra den front.

- Der er ingen nøgletal, der umiddelbart kan påvirke obligationsmarkederne i dag. Obligationsmarkederne vil dog holde skarpt øje med Bank of Japan (som holder pengepolitisk møde, red.) tirsdag nat, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Mandagens eneste begivenhed, som kan være værd at holde øje med for investorerne, er offentliggørelsen af den seneste prognose for den globale økonomiske vækst fra Den Internationale Valutafond, IMF.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topfolk i ædelstensfirma rejser 900 mio i nyt selskab

Zuckerberg efter skandale: "Det var en fejltagelse, og det er jeg ked af"

Det holder aktieanalytikeren øje med onsdag

Mærsk gør comeback på opblødt handelskonflikt: Brøndby får massive tæsk

Analyse: Udenlandske nerver - Ny italiensk regering vil indføre sin egen valuta

Virksomheder gør klar til Amazons indtog: "Det er lige før vi glæder os til, at det kommer"

SAS-formand: Vi er til salg hver eneste dag

Dansk børsbaby styrtdykker med 14 pct - Nu er en tredjedel af markedsværdien forsvundet

Blødere toner i handelskonflikt sender amerikanske aktier frem