Penge Af
Det danske obligationsmarked ser mandag morgen ud til at åbne op uden de store ændringer, sammenlignet med da det gik på weekend i fredags.

Dog kan en midlertidig nedlukning af det amerikanske statsapparat påvirke en smule, da investorerne ser ud til at reagere lettere nervøst på weekendens manglende budgetforlig mellem Demokraterne og Republikkerne i Senatet.

- På rentesiden lugter det af højere renter, fordi den amerikanske nedlukning ikke gavner den amerikanske betalingstroværdighed, skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar.

Fredag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i 0,58 pct., mens den amerikanske af slagsen omvendt steg 4 basispoint for at slutte i 2,66 pct.

Mandag morgen startede det tiårige amerikanske statspapir med at nå sit højeste renteniveau i fire år, da det klatrede op i knap 2,67 pct. Siden har renten sat sig en smule, da statsobligationen bliver handlet med en rente i underkanten af 2,65 pct. Det er næsten uændret i forhold til niveauet, da de danske obligationshandlere gik hjem fredag eftermiddag.

Kalenderen for mandag indeholder stort set ingen makroøkonomiske begivenheder, og investorerne må derfor vente til tirsdag, før de får nye impulser at handle på fra den front.

- Der er ingen nøgletal, der umiddelbart kan påvirke obligationsmarkederne i dag. Obligationsmarkederne vil dog holde skarpt øje med Bank of Japan (som holder pengepolitisk møde, red.) tirsdag nat, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Mandagens eneste begivenhed, som kan være værd at holde øje med for investorerne, er offentliggørelsen af den seneste prognose for den globale økonomiske vækst fra Den Internationale Valutafond, IMF.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Zuckerbergs forsømte forår (som gør alle med en mediekonto nervøs)

Buffett advarer: Priserne er blevet for høje

Dansk EQT-boss efter ny kapital: "Det gør os stolte, at vi nyder den tillid fra danske investorer"

Kommunernes topforhandler tror fortsat på aftale med ansatte

SUV-test: VW T-Roc møder solid Subaru og overraskende Opel

Plenti-direktør hjælper med lancering af mobilselskab for dimser

DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Det kan betyde liv eller død for din virksomhed: Her er de 30 bedste prismodeller