Sælg nu - Investtech indleder analyse af 300 kryptovalutaer
Foto: Dado Ruvic/Scanpix
Et euforisk og over ophedet marked, lyder karakteristikken af verdens tusindvis af kryptovalutaer i slutningen af 2017.

Et marked, som man i øjeblikket bør forholde sig afventende til.

Sådan lyder rådet, når man spørger norske Investtech, der har valgt at indlede teknisk analyse af 300 kryptovalutaer, heriblandt de mest populære bitcoin, bitcoin cash, ethereum, ripple, litecoin og siacoin.

En af de allermest hypede kryptovalutaer er bitcoin, der bragede i vejret i løbet af sidste år, men som har fået et alvorligt knæk den seneste tid.

"Vi mener, at man bør holde sig fra bitcoin foreløbigt, og indtil vi får et etableret brud på de kritiske niveauer," siger Christian Harto, der er adm. direktør og teknisk analytiker hos Investtech.

Kursen på en bitcoin ligger p.t. på ca. 11.800 dollar, og ifølge Investtech er der modstandsniveau ved 12.500 og en støtte på kurs 10.200.

Ifølge Christian Harto ser Investtech tidlige tegn på, at bitcoin falder yderligere og bryder ned gennem sit nuværende støtteniveau ved 10.200 dollar. Skulle det ske, er der et pænt stykke ned til næste støtteniveau på 7500 dollar.

Stor pessimisme

Når direktøren ser på det brede kryptomarked, råder der også stor pessimisme.

Investtech benytter de således såkaldte hausseindekser eller optimismeindekser, og her oplyser Christian Harto, at de siden toppen i december 2017, hvor euforien og optimismen var ekstrem hidsig, i dag er præget af en dramatisk ændring.

"Et flertal af de kortsigtede kryptoinvestorer er negative, pessimismen øges i rekordtempo. Vi ser en negativ volumenbalance, og det betyder, at der er flere, der vil ud, og når der er mange, der vil ud samtidigt, så falder prisen, fordi der opstår panik for at kursen vil falde yderligere," siger Christian Harto.

Men inden man går helt i sort, så fortæller Investechs tekniske analyse, at sortsynet, kun er gældende på kort sigt – nogle uger til et par måneder – mens analysen på langt sigt taler for stigende kurser på hele 272 af de kryptovalutaer, som Investtech følger.

Bitcoin er blandt de kryptovalutaer, der på langt sigt ser positive ud.

Læg følelserne væk

Investtech er kendt for sin forskningsbaserede tekniske analyse på især aktiemarkedet, men har valgt at begynde dækningen af kryptomarkedet, fordi det er blevet for stort til at ignorere, lyder det fra direktøren.

"Vi anbefaler ikke handel i uregulerde markeder som kryptovalutamarkedet er, men der er så mange, der handler kryptovaluta, hvor især frygten og grådigheden råder i endnu højere grad end på aktiemarkedet, hvor det fundamentale også fylder. På kryptomarkedet er det jo ren spekulation, derfor er teknisk analyse et godt redskab, fordi her lader man statistikken og matematikken tale. Man bør lægge sine følelser helt væk," siger Christian Harto, der ikke ser nogen problemer i at konvertere Investtechs analyseværktøj fra aktie-, valuta-, og råvaremarkedet og over til kryptovalutamarkederne.
Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning