Sælg nu - Investtech indleder analyse af 300 kryptovalutaer
Foto: Dado Ruvic/Scanpix
Et euforisk og over ophedet marked, lyder karakteristikken af verdens tusindvis af kryptovalutaer i slutningen af 2017.

Et marked, som man i øjeblikket bør forholde sig afventende til.

Sådan lyder rådet, når man spørger norske Investtech, der har valgt at indlede teknisk analyse af 300 kryptovalutaer, heriblandt de mest populære bitcoin, bitcoin cash, ethereum, ripple, litecoin og siacoin.

En af de allermest hypede kryptovalutaer er bitcoin, der bragede i vejret i løbet af sidste år, men som har fået et alvorligt knæk den seneste tid.

"Vi mener, at man bør holde sig fra bitcoin foreløbigt, og indtil vi får et etableret brud på de kritiske niveauer," siger Christian Harto, der er adm. direktør og teknisk analytiker hos Investtech.

Kursen på en bitcoin ligger p.t. på ca. 11.800 dollar, og ifølge Investtech er der modstandsniveau ved 12.500 og en støtte på kurs 10.200.

Ifølge Christian Harto ser Investtech tidlige tegn på, at bitcoin falder yderligere og bryder ned gennem sit nuværende støtteniveau ved 10.200 dollar. Skulle det ske, er der et pænt stykke ned til næste støtteniveau på 7500 dollar.

Stor pessimisme

Når direktøren ser på det brede kryptomarked, råder der også stor pessimisme.

Investtech benytter de således såkaldte hausseindekser eller optimismeindekser, og her oplyser Christian Harto, at de siden toppen i december 2017, hvor euforien og optimismen var ekstrem hidsig, i dag er præget af en dramatisk ændring.

"Et flertal af de kortsigtede kryptoinvestorer er negative, pessimismen øges i rekordtempo. Vi ser en negativ volumenbalance, og det betyder, at der er flere, der vil ud, og når der er mange, der vil ud samtidigt, så falder prisen, fordi der opstår panik for at kursen vil falde yderligere," siger Christian Harto.

Men inden man går helt i sort, så fortæller Investechs tekniske analyse, at sortsynet, kun er gældende på kort sigt – nogle uger til et par måneder – mens analysen på langt sigt taler for stigende kurser på hele 272 af de kryptovalutaer, som Investtech følger.

Bitcoin er blandt de kryptovalutaer, der på langt sigt ser positive ud.

Læg følelserne væk

Investtech er kendt for sin forskningsbaserede tekniske analyse på især aktiemarkedet, men har valgt at begynde dækningen af kryptomarkedet, fordi det er blevet for stort til at ignorere, lyder det fra direktøren.

"Vi anbefaler ikke handel i uregulerde markeder som kryptovalutamarkedet er, men der er så mange, der handler kryptovaluta, hvor især frygten og grådigheden råder i endnu højere grad end på aktiemarkedet, hvor det fundamentale også fylder. På kryptomarkedet er det jo ren spekulation, derfor er teknisk analyse et godt redskab, fordi her lader man statistikken og matematikken tale. Man bør lægge sine følelser helt væk," siger Christian Harto, der ikke ser nogen problemer i at konvertere Investtechs analyseværktøj fra aktie-, valuta-, og råvaremarkedet og over til kryptovalutamarkederne.Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Topfolk flygter fra børsfiaskoen Ominto: Bestyrelsen trækker sig med øjeblikkelig virkning

Sådan pumpede udenlandske svindlere 12,7 mia ud af statskassen

Danish Fashion Institute lægges helt om: Fokus på global bæredygtighed i modesektoren

Ekspert om børsnotering af Netcompany: Værdiansættelsen er for høj - men jeg investerer

Medstifter og storinvestor i Genmab: Risikobilledet i investorernes øjne har ændret sig

Vækstkomet stormer frem: Ejere trækker 350 mio. kr. ud til sig selv

Skatteministeren er langt fra sikker på at få 11 svindlede milliarder tilbage: "Min pligt at bruge penge på det"

Netcompany-chef: "Det er super sjovt, så jeg er meget motiveret"

KMD satser stort på ny app: "Det er vores overlevelse på lang sigt det handler om"