Goldman Sachs spår Novo Nordisk stor vækst: Sætter aktie på favoritliste
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Penge Af
Novo Nordisk står med et meget stærkt kort på hånden, hvis selskabet får en tabletudgave af det store væksthåb Ozempic (Semaglutid) godkendt og sendt på markedet.

Det mener den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der vurderer, at investorerne på aktiemarkedet ikke har taget tilstrækkeligt højde for de store muligheder for diabetesmidlet.

Derfor har banken hævet sit kursmål for Novo Nordisk-aktien til 450 kr. fra 345 kr., gentaget sin købsanbefaling og tilføjet aktien til sin favoritliste.

"Vi vurderer, at Ozempic vil forbedre markedspositionen for Novos forretning i den injicerbare klasse, mens lanceringen af en tabletudgave vil transformere Novo til en ny periode med høj og vedvarende vækst," skriver Goldman Sachs i en analyse.

Venter større indtjening end gennemsnittet

Goldman Sachs' forventninger til Novos indtjening i 2020-2022 er 15-19 pct. højere end analytikernes gennemsnitlige forventninger.

Den amerikanske investeringsbank spår dermed, at de seneste års lave vækst, der har været forårsaget af prispres på det amerikanske marked, snart vil være ovre.

Novo Nordisk fik i slutningen af 2017 godkendt Ozempic i USA og Europa i versionen, hvor patienterne stikker sig selv, mens en godkendelse i Japan ventes inden udgangen af marts.

Medicinalselskabet er i øjeblikket i gang med et stort fase 3-program kaldet Pioneer, hvor tabletudgaven af Ozempic bliver undersøgt i ti studier med 10.000 patienter.

De første resultater ventes i første kvartal, og herefter vil resultaterne fra studierne komme løbende gennem 2018.

"Vi regner med en cyklus af opgraderinger af indtjeningsforventningerne (hos analytikerne, red.), i takt med at Novo eksekverer kommercielt på at udvide markedsandelen i det injicerbare marked og offentliggørelse af resultater fra de ti fase 3-studier, der vil give en øget tro på udsigterne for tabeludgaven af Semaglutid (Ozempic, red.)," skriver Goldman Sachs.

Den amerikanske bank har det højeste kursmål blandt de 39 analytikere, der ifølge Bloomberg dækker aktien. 16 anbefaler "køb", 16 siger "hold", mens de sidste 7 er på salgsvognen.

Det gennemsnitlige kursmål er 327,93 kr. baseret på 30 kursmål. Novo Nordisk-aktien stiger fredag 2 pct. til 348,85 kr.

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topfolk flygter fra børsfiaskoen Ominto: Bestyrelsen trækker sig med øjeblikkelig virkning

Sådan pumpede udenlandske svindlere 12,7 mia ud af statskassen

Danish Fashion Institute lægges helt om: Fokus på global bæredygtighed i modesektoren

Ekspert om børsnotering af Netcompany: Værdiansættelsen er for høj - men jeg investerer

Medstifter og storinvestor i Genmab: Risikobilledet i investorernes øjne har ændret sig

Vækstkomet stormer frem: Ejere trækker 350 mio. kr. ud til sig selv

Skatteministeren er langt fra sikker på at få 11 svindlede milliarder tilbage: "Min pligt at bruge penge på det"

Netcompany-chef: "Det er super sjovt, så jeg er meget motiveret"

KMD satser stort på ny app: "Det er vores overlevelse på lang sigt det handler om"