Penge Af
Negativ inspiration fra de amerikanske handlere bragte sent tirsdag de europæiske markeder på negativ kurs, og da handlen sluttede tirsdag eftermiddag lå det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blot 0,1 pct. højere i 398,3, efter at indekset i dagens løb havde været oppe at flirte med 400-niveauet.

Ifølge Bloomberg News var der ingen konkrete begrundelser for vendingen i den amerikanske aktiehandel ud over en spirende opfattelse af, at markedet har været for kortsynet i sin begejstring over øgede indtægter som følge af skattereformen.

På de store europæiske markeder sluttede de toneangivende indeks med et fald på 0,2 pct. i London, et plus på 0,1 pct. i Paris og et plus på 0,4 pct. i Frankfurt.

Selskabsspecifikt var danske Pandora tæt på toppen af Stoxx 600-indekset med et kursplus på 4,7 pct. som handlernes kvittering for en positiv stemning på selskabet kapitalmarkedsdag.

Men i toppen var også tyske Hugo Boss, der kom med en salgsopdatering for fjerde kvartal med en stigning i omsætningen på 5 pct. og en stigning i det sammenlignelige salg til det højeste niveau i seks år.

Beklædningsaktien steg 3,9 pct.

I bunden af indekset huserede ikke mindst mineselskaberne efter en negativ analyse fra den britiske storbank HSBC, der udtrykker usikkerhed over for den seneste tids aktiestigninger i sektoren.

Fresnillo faldt 3,6 pct., Rio Tinto tabte 3 pct. og Anglo American gik 1,6 pct. baglæns.Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning