Valuta: Stærk euro dominerer udviklingen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, fastholder fredag morgen den styrkelse, som blev effekten af gårsdagens antydning om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er ved at gøre klar til at trimme den massive monetære stimulans.

Samtidig tynger svage amerikanske nøgletal på dollarkursen, mens investorerne ser frem mod dagens vigtige data fra USA i form af detailsalg og forbrugerpriser.

Torsdag viste referatet fra det seneste pengepolitiske møde i ECB's Styrelsesråd, at banken vil revidere de pengepolitiske meddelelser for gradvist at tilpasse indholdet til at afspejle de forbedrede vækstudsigter.

Det betyder reelt, at banken ønsker at løfte renterne fra det nuværende lave niveau, hvilket sendte euro til en top i nærheden af 1,2070 dollar.

Forventningerne til pengepoliske stramninger hos såvel Bank of Japan som ECB har fået markedets opmærksomhed, siden en reduktion i Bank of Japans rutinemæssige obligationsopkøb tidligere på ugen udløste spekulationer om, at centralbanken vil begyndte at stramme op på den ellers ekstremt massive stimulans.

"Der var opbygget store yenpositioner med sigte på svækkelse, og investorerne synes at være på udkig efter muligheder for at trimme dem," siger analytiker Yutaka Miura fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Euro står fredag morgen i 1,2050 dollar mod 1,2055 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 111,30 yen mod 111,40 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 134,10 yen på en euro fredag morgen mod 134,30 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien