Valuta: Stærk euro dominerer udviklingen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, fastholder fredag morgen den styrkelse, som blev effekten af gårsdagens antydning om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er ved at gøre klar til at trimme den massive monetære stimulans.

Samtidig tynger svage amerikanske nøgletal på dollarkursen, mens investorerne ser frem mod dagens vigtige data fra USA i form af detailsalg og forbrugerpriser.

Torsdag viste referatet fra det seneste pengepolitiske møde i ECB's Styrelsesråd, at banken vil revidere de pengepolitiske meddelelser for gradvist at tilpasse indholdet til at afspejle de forbedrede vækstudsigter.

Det betyder reelt, at banken ønsker at løfte renterne fra det nuværende lave niveau, hvilket sendte euro til en top i nærheden af 1,2070 dollar.

Forventningerne til pengepoliske stramninger hos såvel Bank of Japan som ECB har fået markedets opmærksomhed, siden en reduktion i Bank of Japans rutinemæssige obligationsopkøb tidligere på ugen udløste spekulationer om, at centralbanken vil begyndte at stramme op på den ellers ekstremt massive stimulans.

"Der var opbygget store yenpositioner med sigte på svækkelse, og investorerne synes at være på udkig efter muligheder for at trimme dem," siger analytiker Yutaka Miura fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Euro står fredag morgen i 1,2050 dollar mod 1,2055 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 111,30 yen mod 111,40 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 134,10 yen på en euro fredag morgen mod 134,30 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond hyrer storbank til at sælge Huscompagniet i milliardhandel

Danmark scorer femteplads på ny, eksklusiv Davos-rangliste

Bavarian Nordic hopper kraftigt i vejret - topper C25

Danske værfter raser over udbud på skibe: Staten holder os ude

IMF løfter globalt vækstestimat for både 2018 og 2019

Lars Rebien Sørensen er ny formand i Axcels rådgivende bestyrelse

USA's regering lukket ned på tredje døgn: "Det er som at forhandle med gelé"

Rigmand i Schweiz med forbindelse til Putin taber sag om 196 mio. kr. til Skat

Sydbank: Stærkt regnskab i vente fra Tryg - men aktien er for dyr