Valuta: Stærk euro dominerer udviklingen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, fastholder fredag morgen den styrkelse, som blev effekten af gårsdagens antydning om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er ved at gøre klar til at trimme den massive monetære stimulans.

Samtidig tynger svage amerikanske nøgletal på dollarkursen, mens investorerne ser frem mod dagens vigtige data fra USA i form af detailsalg og forbrugerpriser.

Torsdag viste referatet fra det seneste pengepolitiske møde i ECB's Styrelsesråd, at banken vil revidere de pengepolitiske meddelelser for gradvist at tilpasse indholdet til at afspejle de forbedrede vækstudsigter.

Det betyder reelt, at banken ønsker at løfte renterne fra det nuværende lave niveau, hvilket sendte euro til en top i nærheden af 1,2070 dollar.

Forventningerne til pengepoliske stramninger hos såvel Bank of Japan som ECB har fået markedets opmærksomhed, siden en reduktion i Bank of Japans rutinemæssige obligationsopkøb tidligere på ugen udløste spekulationer om, at centralbanken vil begyndte at stramme op på den ellers ekstremt massive stimulans.

"Der var opbygget store yenpositioner med sigte på svækkelse, og investorerne synes at være på udkig efter muligheder for at trimme dem," siger analytiker Yutaka Miura fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Euro står fredag morgen i 1,2050 dollar mod 1,2055 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 111,30 yen mod 111,40 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 134,10 yen på en euro fredag morgen mod 134,30 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple klar til at betale irsk skatteregning på 13 mia euro

Minister efter priseksplosion på boliger i København: "Vi følger det tæt"

Analytiker: Unibrew bliver ved med at levere - bekymring for Vestas-investorer

USA: Stærke regnskaber sikrer grøn start

Novo ender i toppen af C25 - Vestas og NKT blev tabere

Wallmarts boss tjener mere end 1000 gange ansattes løn

It-boss står til astronomisk aktiebonus efter kursstigning på 90 pct

Jagtet af Kammeradvokaten: Carl Freers historie med kidnapning, lejemord og trusler på livet

Investeringsbank: Google er en pengemaskine - men pas på regulering