USA: Aktier sætter igen rekord efter gårsdagens dyk
Foto: Mike Blake/Scanpix
Årets første nedtur på det amerikanske aktiemarked holdt kun et døgn. Torsdag var ny rekorddag på den anden side af Atlanten, hvor Dow Jones steg med 0,81 pct. S&P 500 steg med 0,7 pct. og Nasdaq bevægede sig samme vej med +0,81 pct.

Det er den høje grad af tillid til den samlede globale økonomi, der præger tingene, og især produktionserhvervenes og industriens aktier spurter frem.

Optimismen var bl.a. præget af, at grossistpriserne er for nedadgående, og at frygten for inflation dermed er dalende. Skattereformen i USA er fortsat et aspekt, der sætter sig spor i aktiekurserne - der vil op i lyset af det lavere skattetryk på de amerikanske virksomheder.

I Dow Jones indekset var Chevron højdespringer med 3,0 pct. og det sker efter en opgradering fra BMO Capital Markets analytiker, der rater outperform. Hovedparten af analytikere har en købsanbefaling på aktien.

American Express lå nederst i indekset med -0,59 pct. Selskabet har stigende omsætning, men også stigende omkostninger. Sidstnævnte har øget investorernes oplevelse  af risiko og det sætter spor i prissætningen på aktien.Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Vestager udsteder gigantbøde til Google

Danske Bank-boss: Man kan ikke som topchef gå rundt og være bekymret for sin egen position

Tjener du 33.000 kr om måneden? Så meget skal du spare op i pension

100 håbløse idéer blev til storcenter-sats: "I 2022 rammer vi 100 mio kr"

Danske Bank-aktie i voldsomt fald: Dykker over 6 pct

Danske Bank sætter nu tal på hvidvaskindtjening i Estland: Vil donere pengene

Amerikanske forhandlere vil sende regningen videre til forbrugerne: Så meget kan prisen på udenlandske biler stige på Trumps told

Thomas Borgen efter skuffelse: Danske Bank er presset af finansiel uro og hvidvasksag

Svag britisk inflation giver tvivl om rentehop og svækker pundet