USA: Aktier sætter igen rekord efter gårsdagens dyk
Foto: Mike Blake/Scanpix
Årets første nedtur på det amerikanske aktiemarked holdt kun et døgn. Torsdag var ny rekorddag på den anden side af Atlanten, hvor Dow Jones steg med 0,81 pct. S&P 500 steg med 0,7 pct. og Nasdaq bevægede sig samme vej med +0,81 pct.

Det er den høje grad af tillid til den samlede globale økonomi, der præger tingene, og især produktionserhvervenes og industriens aktier spurter frem.

Optimismen var bl.a. præget af, at grossistpriserne er for nedadgående, og at frygten for inflation dermed er dalende. Skattereformen i USA er fortsat et aspekt, der sætter sig spor i aktiekurserne - der vil op i lyset af det lavere skattetryk på de amerikanske virksomheder.

I Dow Jones indekset var Chevron højdespringer med 3,0 pct. og det sker efter en opgradering fra BMO Capital Markets analytiker, der rater outperform. Hovedparten af analytikere har en købsanbefaling på aktien.

American Express lå nederst i indekset med -0,59 pct. Selskabet har stigende omsætning, men også stigende omkostninger. Sidstnævnte har øget investorernes oplevelse  af risiko og det sætter spor i prissætningen på aktien.


Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDer bliver ild i køb, salg og fusion i 2018

Sponsoreret af
Børsen Konference

Forsiden lige nu


Kapitalfond hyrer storbank til at sælge Huscompagniet i milliardhandel

Danmark scorer femteplads på ny, eksklusiv Davos-rangliste

Bavarian Nordic hopper kraftigt i vejret - topper C25

Amerikansk industrigigants aktie når laveste niveau siden 2011

Danske værfter raser over udbud på skibe: Staten holder os ude

IMF løfter globalt vækstestimat for både 2018 og 2019

Lars Rebien Sørensen er ny formand i Axcels rådgivende bestyrelse

USA's regering lukket ned på tredje døgn: "Det er som at forhandle med gelé"

Rigmand i Schweiz med forbindelse til Putin taber sag om 196 mio. kr. til Skat