USA: Aktier sætter igen rekord efter gårsdagens dyk
Foto: Mike Blake/Scanpix
Årets første nedtur på det amerikanske aktiemarked holdt kun et døgn. Torsdag var ny rekorddag på den anden side af Atlanten, hvor Dow Jones steg med 0,81 pct. S&P 500 steg med 0,7 pct. og Nasdaq bevægede sig samme vej med +0,81 pct.

Det er den høje grad af tillid til den samlede globale økonomi, der præger tingene, og især produktionserhvervenes og industriens aktier spurter frem.

Optimismen var bl.a. præget af, at grossistpriserne er for nedadgående, og at frygten for inflation dermed er dalende. Skattereformen i USA er fortsat et aspekt, der sætter sig spor i aktiekurserne - der vil op i lyset af det lavere skattetryk på de amerikanske virksomheder.

I Dow Jones indekset var Chevron højdespringer med 3,0 pct. og det sker efter en opgradering fra BMO Capital Markets analytiker, der rater outperform. Hovedparten af analytikere har en købsanbefaling på aktien.

American Express lå nederst i indekset med -0,59 pct. Selskabet har stigende omsætning, men også stigende omkostninger. Sidstnævnte har øget investorernes oplevelse  af risiko og det sætter spor i prissætningen på aktien.Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple klar til at betale irsk skatteregning på 13 mia euro

Minister efter priseksplosion på boliger i København: "Vi følger det tæt"

Analytiker: Unibrew bliver ved med at levere - bekymring for Vestas-investorer

USA: Stærke regnskaber sikrer grøn start

Novo ender i toppen af C25 - Vestas og NKT blev tabere

Wallmarts boss tjener mere end 1000 gange ansattes løn

It-boss står til astronomisk aktiebonus efter kursstigning på 90 pct

Jagtet af Kammeradvokaten: Carl Freers historie med kidnapning, lejemord og trusler på livet

Investeringsbank: Google er en pengemaskine - men pas på regulering