USA: Apple køber app til sang-identifikation
Foto: Josh Edelson/Scanpix
Penge Af
Apple er ikke nær så aktiv indenfor opkøb af selskaber som andre i samme sektor - eksempelvis Microsoft - men i dag bekræftede Apple, at selskabet  har overtaget app'en Shazam. Prisen er formentlig i omegnen af 400  mio. dollars.

Sharzam kan noget med identifikation af sange og har ikke færre end 120 mio. aktive brugere, der omkring 20 mio. gange pr. dag har gang i Shazam 

Da markederne lukkede i USA  var Apple steget med et par pct. De tre store indeks Dow, Nasdaq og S&P gik også op - menholdsvis 0,2 pct., 0,5 pct. og 0,3 pct.

I følge CNN Money er Shazam interessant, fordi de mange brugere er loyale. Og så giver selskabet i modsætning til mange andre faktisk overskud.

Fra tech-sektoren meddelte CNBC iøvrigt også, at Microsoft er godt på vej til at blive 1 billion værd - det er såmænd en million millioner. Og i dollars.

Det kræver ganske vist en aktiekursstigning på yderligere godt 50 pct. Men Microsoft steg alene mandag med 1,2 pct. og er siden nytår blevet over 37 pct. mere værd.  

Markedet i USA lukkede få timer før Genmab i forbindelse med en stor kræftkonference i Atlanta holder en stor forsknings- og udviklingsdag, hvor der kan komme nye data frem om Genmabs middel Darzalex, som bruges i behandling mod knoglemarvskræft i flere stadier. I følge Sydbanks analytiker Søren Løntoft kan nye oplysninger om produkter og forventninger rykke på aktien.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra selskabet selv, vil Genmab i nat komme med en opdatering på udviklingen af sin pipeline af lægemidler i 2017 og virksomhedens mål for 2018.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager udsteder rekordstor bøde til Google

Danske Bank-boss: Man kan ikke som topchef gå rundt og være bekymret for sin egen position

Tjener du 33.000 kr om måneden? Så meget skal du spare op i pension

100 håbløse idéer blev til storcenter-sats: "I 2022 rammer vi 100 mio kr"

Danske Bank-aktie i voldsomt fald: Dykker over 6 pct

Danske Bank sætter nu tal på hvidvaskindtjening i Estland: Vil donere pengene

Amerikanske forhandlere vil sende regningen videre til forbrugerne: Så meget kan prisen på udenlandske biler stige på Trumps told

Thomas Borgen efter skuffelse: Danske Bank er presset af finansiel uro og hvidvasksag

Svag britisk inflation giver tvivl om rentehop og svækker pundet