USA: Apple køber app til sang-identifikation
Foto: Josh Edelson/Scanpix
Penge Af
Apple er ikke nær så aktiv indenfor opkøb af selskaber som andre i samme sektor - eksempelvis Microsoft - men i dag bekræftede Apple, at selskabet  har overtaget app'en Shazam. Prisen er formentlig i omegnen af 400  mio. dollars.

Sharzam kan noget med identifikation af sange og har ikke færre end 120 mio. aktive brugere, der omkring 20 mio. gange pr. dag har gang i Shazam 

Da markederne lukkede i USA  var Apple steget med et par pct. De tre store indeks Dow, Nasdaq og S&P gik også op - menholdsvis 0,2 pct., 0,5 pct. og 0,3 pct.

I følge CNN Money er Shazam interessant, fordi de mange brugere er loyale. Og så giver selskabet i modsætning til mange andre faktisk overskud.

Fra tech-sektoren meddelte CNBC iøvrigt også, at Microsoft er godt på vej til at blive 1 billion værd - det er såmænd en million millioner. Og i dollars.

Det kræver ganske vist en aktiekursstigning på yderligere godt 50 pct. Men Microsoft steg alene mandag med 1,2 pct. og er siden nytår blevet over 37 pct. mere værd.  

Markedet i USA lukkede få timer før Genmab i forbindelse med en stor kræftkonference i Atlanta holder en stor forsknings- og udviklingsdag, hvor der kan komme nye data frem om Genmabs middel Darzalex, som bruges i behandling mod knoglemarvskræft i flere stadier. I følge Sydbanks analytiker Søren Løntoft kan nye oplysninger om produkter og forventninger rykke på aktien.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra selskabet selv, vil Genmab i nat komme med en opdatering på udviklingen af sin pipeline af lægemidler i 2017 og virksomhedens mål for 2018.




Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.



Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Vestager uddeler milliardtæsk til amerikansk teleleverandør

Ny dollarsvækkelse - USA's finansminister kan godt lide nedturen

Skuffet betalings-komet: Vi dropper snart bitcoin

Skat rejser kæmpe momskrav mod Hesalight

Porteføljemanager: Grådighed har taget over - markedet skriger efter en korrektion

Aktie-overblik: Mærsk og Tryg topper i positiv start for C25

Thomas Bernt i Davos: Stigende bekymring lurer bag topchefers optimisme

To fradrag skal løse blå bloks pensionsknude

Investeringsøkonom: Genmab-investorer overladt til partnere