Aktier: Opkøbsforlydender præger aktietoppen i Europa
Foto: Scanpix
Penge Af
Mulige opkøb inden for telesektoren og af den britiske bookmaker Ladbrokes Coral Group sætter sit positive præg på torsdagens europæiske aktiemarked, hvor det belgiske teleselskab Proximus stiger 1,5 pct., mens danske TDC stiger 1,4 pct., og finske Elisa løftes 0,1 pct.
 
De tre teleselskaber er ifølge Bloomberg News i kikkerten som mulige opkøb for hollandske KPN, der angiveligt overvejer et strategiskift. Aktien i det hollandske selskab falder til gengæld 0,6 pct.

Men helt i toppen af torsdagens brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger bookmakeren Ladbrokes Coral Group med et plus på hele 26,4 pct. efter oplysninger om, at selskabet er ved at blive overtaget af kollegaen GVC Holdings, for 3,9 mia. pund. GVC-aktien stiger torsdag 6,3 pct.

Plusser er der også til vindmølleselskaberne Vestas med 4,6 pct. og Siemens Gamesa på 3,8 pct. som kvittering for en positiv analyse fra amerikanske Citigroup, der indleder dækning af de to selskaber med en købsanbefaling.
 
Samlet balancerer Stoxx 600-indekset ved middagstid torsdag omkring status quo med en stigning på 1,1 pct. for teleselskaberne, mens underindekset for råvarer falder 0,4 pct.

På de store europæiske aktiemarkeder stiger de toneangivende indeks med 0,1 pct. for FTSE 100-indekset i London, og med 0,2 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, mens det franske CAC 40-indeks balancerer med en marginal stigning.

Nederst i indekset med et fald på 27,2 pct. ligger den kriseramte tysknoterede, sydafrikanske møbelkoncern Steinhoff International, som lider under undersøgelse for mistanke om økonomisk kriminalitet samtidigt med, at topchefen, Markus Jooste, tirsdag forlod til post. Selskabet søger aktuelt at forbedre sin kapital gennem salg af aktiver for 1 mia. euro. Onsdag faldt aktien 63 pct.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Wall Street fortsatte i store fald

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Kinesere storkøber danske koteletter på nettet

Kongressen kalder Zuckerberg til møde om Facebook-skandale

Tidligere TDC-topchef skal ind bestyrelsen hos Højgaard-selskaber

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Dommere stopper Boeings kamp for danske papirer om kampfly

Udenlandsk stat har hacket danske universiteter

13 organisationer i åbent brev: Stop lov om dna-register