Aktier: Opkøbsforlydender præger aktietoppen i Europa
Foto: Scanpix
Penge Af
Mulige opkøb inden for telesektoren og af den britiske bookmaker Ladbrokes Coral Group sætter sit positive præg på torsdagens europæiske aktiemarked, hvor det belgiske teleselskab Proximus stiger 1,5 pct., mens danske TDC stiger 1,4 pct., og finske Elisa løftes 0,1 pct.
 
De tre teleselskaber er ifølge Bloomberg News i kikkerten som mulige opkøb for hollandske KPN, der angiveligt overvejer et strategiskift. Aktien i det hollandske selskab falder til gengæld 0,6 pct.

Men helt i toppen af torsdagens brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger bookmakeren Ladbrokes Coral Group med et plus på hele 26,4 pct. efter oplysninger om, at selskabet er ved at blive overtaget af kollegaen GVC Holdings, for 3,9 mia. pund. GVC-aktien stiger torsdag 6,3 pct.

Plusser er der også til vindmølleselskaberne Vestas med 4,6 pct. og Siemens Gamesa på 3,8 pct. som kvittering for en positiv analyse fra amerikanske Citigroup, der indleder dækning af de to selskaber med en købsanbefaling.
 
Samlet balancerer Stoxx 600-indekset ved middagstid torsdag omkring status quo med en stigning på 1,1 pct. for teleselskaberne, mens underindekset for råvarer falder 0,4 pct.

På de store europæiske aktiemarkeder stiger de toneangivende indeks med 0,1 pct. for FTSE 100-indekset i London, og med 0,2 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, mens det franske CAC 40-indeks balancerer med en marginal stigning.

Nederst i indekset med et fald på 27,2 pct. ligger den kriseramte tysknoterede, sydafrikanske møbelkoncern Steinhoff International, som lider under undersøgelse for mistanke om økonomisk kriminalitet samtidigt med, at topchefen, Markus Jooste, tirsdag forlod til post. Selskabet søger aktuelt at forbedre sin kapital gennem salg af aktiver for 1 mia. euro. Onsdag faldt aktien 63 pct.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU gransker statsstøtte der gør ondt på Mærsk

USA: Ny rekord til Nasdaq efter Fed-chefens tale

Ekspert efter Nordeas databrud: Stadig udfordringer

Medie: Donald Trump erkender at Rusland blandede sig i præsidentvalget

Kina skruer voldsomt ned for sine investeringer i USA

Før regnskabet lander - stabilt kvartal i skyggen af hvidvasksag

Titusinder af TDC-kunder hænger stadig hos konkurrenten

Politisk flertal letter krav til økologisk landbrug i tørken

Aktier: Mærsk, FLS og Genmab holdt C25 i plus