Valuta: Fokus på udvikling i Washington, Bruxelles og Dublin
Foto: Scanpix
Penge Af
Der er kun mindre bevægelser på de internationale valutamarkeder onsdag morgen.

Den politiske udvikling i Washington og i Bruxelles får mange investorer til at holde sig på sidelinjen, og manglen på mere håndfaste nyheder giver anledning til en generel afventende holdning.

I USA er de indledende formelle forhandlinger om skattereformen ved at tage form, men den republikanske majoritet i Senatet manglen endnu at holde en forhandlingsafstemning i lighed med den, der blev vedtaget i Repræsentanternes Hus mandag. Afstemningen ventes senere i denne uge.

I mellemtiden lurer muligheden for en nedfrysning af den amerikanske regerings aktiviteter, hvis politikerne ikke nå frem til en budgetaftale i indeværende uge, idet budgetfinansieringen udløber fredag.

"Jeg tror, de vil undgå en nedlukning, men der er lidt bekymring over det," siger valutachef Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

Og mens uforudsete problemer om budgetforhandlinger og skattereform-tilpasninger optager investorerne, er der til gengæld ikke delte meninger, når det gælder de amerikanske renter.

Markedet har så godt som fuldstændig indregnet en forhøjelse af den toneangivende rente på 0,25 pct.point på det pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee i næste uge, men enkelte anser det som en mulighed, at renten får 50 basispoints oven i, når møder løber af stablen 12. og 13. december.

Forventningerne til højere amerikanske renter understøtter dollar, selv om en udfladende rentekurve holder investorernes håb delvist under kontrol.

Mays brexit-fiasko tynger pund


Sterling ligger under for premierminister Teresa Mays fiasko med at indgå en aftale om at starte forhandlinger om post-brexit-frihandel med EU, efter at den foreløbige aftale med Dublin for at opretholde EU-reglerne i Nordirland har fået vreden op til overfladen hos Mays støtter i Belfast, som holder den britiske regering i live.

"Pund er meget følsomt over for nyheder om den politiske udviklinger, og det holder valutaen i skak," siger valutaanalytiker Kumiko Ishikawa fra Sony Financial Holdings i Tokyo til Reuters.

Pund sterling koster onsdag morgen 1,3435 dollar mod 1,3455 dollar tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag morgen 1,1840 dollar mod 1,1825 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 112,25 yen mod 112,85 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 132,90 yen på en euro onsdag morgen mod 133,45 yen tirsdag og 0,8815 pund på en euro onsdag morgen mod 0,8790 pund tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple klar til at betale irsk skatteregning på 13 mia euro

Minister efter priseksplosion på boliger i København: "Vi følger det tæt"

Analytiker: Unibrew bliver ved med at levere - bekymring for Vestas-investorer

USA: Stærke regnskaber sikrer grøn start

Novo ender i toppen af C25 - Vestas og NKT blev tabere

Wallmarts boss tjener mere end 1000 gange ansattes løn

It-boss står til astronomisk aktiebonus efter kursstigning på 90 pct

Jagtet af Kammeradvokaten: Carl Freers historie med kidnapning, lejemord og trusler på livet

Investeringsbank: Google er en pengemaskine - men pas på regulering