Nordea forventer comeback til regnskabssæsonens store taber
Andreas Østerheden, seniorsrateg i Nordea.
Foto: PR-foto
Finanssektoren var den helt store taber i sæsonen for tredje kvartalsregnskaberne.

Det er meldingen fra Nordeas seniorstrateg, Andreas Østerheden, men banken tror på et comeback til sektoren og har derfor en overvægt af finans i sin portefølje.

Med andre ord forventer Nordea, at sektoren de kommende 12 måneder vil klare sig bedre end det generelle marked.

"Vi forventer et afkast på 8-12 pct. på globale aktier de kommende 12 måneder, så når vi overvægter noget, forventer vi, at det vil ligge i den høje ende af det interval," siger Andreas Østerheden.

Afgørende kurstriggere

En af de mest afgørende triggere for kursudviklingen er rentens videre færd. Og Nordea har en tro på, at renten i USA om 12 måneder ligger 60 basispunkter højere, mens renten i Europa vil kravle ca. 30 basispunkter højere op end det nuværende niveau.

"Det vil komme finanssektoren til gavn, og hvis renteudviklingen er på linje eller højere end vores forventninger, vil det være endnu mere positivt," siger Andreas Østerheden.

 Med en ny centralbankchef i USA, Jerome Powell, ligger der også en trigger i form af en deregulering af finansbranchen, vurderer Andreas Østerheden.

"I vores optik er hverken renterne eller en deregulering fuldt indpriset i aktiekurserne – især på renterne har der været stor skepsis blandt investorerne. Det skyldes, at de i særdeleshed er blevet negativt overrasket af inflationen, der gang på gang var lavere end forventet," siger Andreas Østerheden.

Et tredje element, der kan give sektoren medvind, er forsikringsselskaberne, der er en undersektor i finanssektoren.

"Det kan blive ret interessant. Den amerikanske forsikringsbranche havde en relativ hård regnskabssæson pga. orkanerne i USA. Indtjeningen for tredje kvartal faldt med godt 65 pct. mod året før. Det, forventer vi, er engangseffekter," siger Andreas Østerheden, der vurderer, at heller ikke dette forhold er markedet enig i eller har reageret på.

"Renterne vil kravle op fra nu, og Fed (den amerikanske centralbank, red.) har samtidig signaleret så tydeligt som muligt, at renten i USA bliver sat op til december. Det er positivt for denne type aktier, da finanssektoren er en vinder i et stigende rentemiljø."

Sløje regnskaber en enlig svale

Samtidig peger han på, at tredje kvartals regnskaber var en enlig svale, og at han forventer tocifrede vækstrater igen allerede fra fjerde kvartal, når orkanerne er skrevet ud af bøgerne igen.

"Og så er det altså værd at bemærke, at prissætningen på finansaktier er ganske attraktiv. Og med udsigt til tocifrede vækstrater i 2018, ser vi fortsat stort potentiale i sektoren og anbefaler vores kunder at fastholde en overvægt i porteføljen," siger Andreas Østerheden.

Nordeas sektorstrategi skal ses i en global sammenhæng, hvor de amerikanske banker dominerer toppen af indeks som MSCI ACWI Financials Index til dato har det givet et afkast på ca. 6 pct., mens verdensmarkedet har leveret i underkanten af 8,3 pct.

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Snart kan du betale med kryptovaluta i tusindvis af netbutikker

Bitcoin i ny rekord: Banker gennem 18.000 dollar

Hvor meget luksus kan man få for 8350 kr. i døgnet?

Emil Thorup: "Jeg gider ikke være danskeragtig og gå ud med knold og joggingtøj"

Bare 22 år og headhuntet til chef: Her er 7-Elevens gulddreng

Øen hvor stress er forbudt

Danskerne køber julegaver på nettet som aldrig før

Ugen der kommer: EU-domstol afsiger dom i sag om Uber

Star Wars-fest hos Disney: Indbringer 600 mio på første dag