Nordea forventer comeback til regnskabssæsonens store taber
Andreas Østerheden, seniorsrateg i Nordea.
Foto: PR-foto
Finanssektoren var den helt store taber i sæsonen for tredje kvartalsregnskaberne.

Det er meldingen fra Nordeas seniorstrateg, Andreas Østerheden, men banken tror på et comeback til sektoren og har derfor en overvægt af finans i sin portefølje.

Med andre ord forventer Nordea, at sektoren de kommende 12 måneder vil klare sig bedre end det generelle marked.

"Vi forventer et afkast på 8-12 pct. på globale aktier de kommende 12 måneder, så når vi overvægter noget, forventer vi, at det vil ligge i den høje ende af det interval," siger Andreas Østerheden.

Afgørende kurstriggere

En af de mest afgørende triggere for kursudviklingen er rentens videre færd. Og Nordea har en tro på, at renten i USA om 12 måneder ligger 60 basispunkter højere, mens renten i Europa vil kravle ca. 30 basispunkter højere op end det nuværende niveau.

"Det vil komme finanssektoren til gavn, og hvis renteudviklingen er på linje eller højere end vores forventninger, vil det være endnu mere positivt," siger Andreas Østerheden.

 Med en ny centralbankchef i USA, Jerome Powell, ligger der også en trigger i form af en deregulering af finansbranchen, vurderer Andreas Østerheden.

"I vores optik er hverken renterne eller en deregulering fuldt indpriset i aktiekurserne – især på renterne har der været stor skepsis blandt investorerne. Det skyldes, at de i særdeleshed er blevet negativt overrasket af inflationen, der gang på gang var lavere end forventet," siger Andreas Østerheden.

Et tredje element, der kan give sektoren medvind, er forsikringsselskaberne, der er en undersektor i finanssektoren.

"Det kan blive ret interessant. Den amerikanske forsikringsbranche havde en relativ hård regnskabssæson pga. orkanerne i USA. Indtjeningen for tredje kvartal faldt med godt 65 pct. mod året før. Det, forventer vi, er engangseffekter," siger Andreas Østerheden, der vurderer, at heller ikke dette forhold er markedet enig i eller har reageret på.

"Renterne vil kravle op fra nu, og Fed (den amerikanske centralbank, red.) har samtidig signaleret så tydeligt som muligt, at renten i USA bliver sat op til december. Det er positivt for denne type aktier, da finanssektoren er en vinder i et stigende rentemiljø."

Sløje regnskaber en enlig svale

Samtidig peger han på, at tredje kvartals regnskaber var en enlig svale, og at han forventer tocifrede vækstrater igen allerede fra fjerde kvartal, når orkanerne er skrevet ud af bøgerne igen.

"Og så er det altså værd at bemærke, at prissætningen på finansaktier er ganske attraktiv. Og med udsigt til tocifrede vækstrater i 2018, ser vi fortsat stort potentiale i sektoren og anbefaler vores kunder at fastholde en overvægt i porteføljen," siger Andreas Østerheden.

Nordeas sektorstrategi skal ses i en global sammenhæng, hvor de amerikanske banker dominerer toppen af indeks som MSCI ACWI Financials Index til dato har det givet et afkast på ca. 6 pct., mens verdensmarkedet har leveret i underkanten af 8,3 pct.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU gransker statsstøtte der gør ondt på Mærsk

USA: Ny rekord til Nasdaq efter Fed-chefens tale

Ekspert efter Nordeas databrud: Stadig udfordringer

Medie: Donald Trump erkender at Rusland blandede sig i præsidentvalget

Kina skruer voldsomt ned for sine investeringer i USA

Før regnskabet lander - stabilt kvartal i skyggen af hvidvasksag

Titusinder af TDC-kunder hænger stadig hos konkurrenten

Politisk flertal letter krav til økologisk landbrug i tørken

Aktier: Mærsk, FLS og Genmab holdt C25 i plus