Nordea forventer comeback til regnskabssæsonens store taber
Andreas Østerheden, seniorsrateg i Nordea.
Foto: PR-foto
Finanssektoren var den helt store taber i sæsonen for tredje kvartalsregnskaberne.

Det er meldingen fra Nordeas seniorstrateg, Andreas Østerheden, men banken tror på et comeback til sektoren og har derfor en overvægt af finans i sin portefølje.

Med andre ord forventer Nordea, at sektoren de kommende 12 måneder vil klare sig bedre end det generelle marked.

"Vi forventer et afkast på 8-12 pct. på globale aktier de kommende 12 måneder, så når vi overvægter noget, forventer vi, at det vil ligge i den høje ende af det interval," siger Andreas Østerheden.

Afgørende kurstriggere

En af de mest afgørende triggere for kursudviklingen er rentens videre færd. Og Nordea har en tro på, at renten i USA om 12 måneder ligger 60 basispunkter højere, mens renten i Europa vil kravle ca. 30 basispunkter højere op end det nuværende niveau.

"Det vil komme finanssektoren til gavn, og hvis renteudviklingen er på linje eller højere end vores forventninger, vil det være endnu mere positivt," siger Andreas Østerheden.

 Med en ny centralbankchef i USA, Jerome Powell, ligger der også en trigger i form af en deregulering af finansbranchen, vurderer Andreas Østerheden.

"I vores optik er hverken renterne eller en deregulering fuldt indpriset i aktiekurserne – især på renterne har der været stor skepsis blandt investorerne. Det skyldes, at de i særdeleshed er blevet negativt overrasket af inflationen, der gang på gang var lavere end forventet," siger Andreas Østerheden.

Et tredje element, der kan give sektoren medvind, er forsikringsselskaberne, der er en undersektor i finanssektoren.

"Det kan blive ret interessant. Den amerikanske forsikringsbranche havde en relativ hård regnskabssæson pga. orkanerne i USA. Indtjeningen for tredje kvartal faldt med godt 65 pct. mod året før. Det, forventer vi, er engangseffekter," siger Andreas Østerheden, der vurderer, at heller ikke dette forhold er markedet enig i eller har reageret på.

"Renterne vil kravle op fra nu, og Fed (den amerikanske centralbank, red.) har samtidig signaleret så tydeligt som muligt, at renten i USA bliver sat op til december. Det er positivt for denne type aktier, da finanssektoren er en vinder i et stigende rentemiljø."

Sløje regnskaber en enlig svale

Samtidig peger han på, at tredje kvartals regnskaber var en enlig svale, og at han forventer tocifrede vækstrater igen allerede fra fjerde kvartal, når orkanerne er skrevet ud af bøgerne igen.

"Og så er det altså værd at bemærke, at prissætningen på finansaktier er ganske attraktiv. Og med udsigt til tocifrede vækstrater i 2018, ser vi fortsat stort potentiale i sektoren og anbefaler vores kunder at fastholde en overvægt i porteføljen," siger Andreas Østerheden.

Nordeas sektorstrategi skal ses i en global sammenhæng, hvor de amerikanske banker dominerer toppen af indeks som MSCI ACWI Financials Index til dato har det givet et afkast på ca. 6 pct., mens verdensmarkedet har leveret i underkanten af 8,3 pct.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Wall Street fortsatte i store fald

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Kinesere storkøber danske koteletter på nettet

Kongressen kalder Zuckerberg til møde om Facebook-skandale

Tidligere TDC-topchef skal ind bestyrelsen hos Højgaard-selskaber

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Dommere stopper Boeings kamp for danske papirer om kampfly

Udenlandsk stat har hacket danske universiteter

13 organisationer i åbent brev: Stop lov om dna-register