Aktier: Novo falder lidt fra starten i et rødt C20 Cap
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Penge Af
Novo Nordisk har tirsdag startet dagen med et marginalt kursfald - ligesom det er tilfældet for C20 Cap - på dagen for selskabets kapitalmarkedsdag, hvor investorer, pressen og aktieanalytikere bliver opdateret på de strategiske planer hos den danske medicinalgigant.

Efter fem minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,3 pct. lavere i 1121,70, hvor Novo Nordisk trækker ned med et lille fald på 0,1 pct. til 325,40.

Novo Nordisk har på sin kapitalmarkedsdag i Måløv lagt op til en bred gennemgang af forretnings- og udviklingsaktiviteterne, og før børsåbningen sendte selskabet en meddelelse ud om hovedpunkterne for dagen.

"Det er Novo Nordisks ambition at styrke sit lederskab yderligere på det globale marked for diabetes- og fedmebehandling gennem forskning, udvikling og markedsføring af forbedrede insulin- og GLP-1-analoger samt helt nye klasser af biologiske lægemidler."

"Novo Nordisk ønsker desuden at skabe fornyet vækst i Biopharm-området," skriver Novo Nordisk tirsdag i en selskabsmeddelelse om dagens program.

Nyt fra Pandora-forhandler


Ingen aktier i C20 Cap ligger højere fra dagens start. Kun Pandora klarer umiddelbart frisag ved at ligge uændret i 574,50 kr. Senere på dagen kommer der nyt fra den amerikanske juvelerkæde Signet Jewelers, der blandt andet forhandler Pandoras smykker, da selskabet fremlægger regnskab for tredje kvartal, der for kæden løber fra august til udgangen af oktober. Dermed kan investorerne få et lille kig ind i den første måned af årets sidste kvartal for Pandora.

Der er tirsdag morgen nyt fremme om A.P. Møller-Mærsk, hvis borerigdivision, Maersk Drilling, har indgået en allianceaftale med det norske olieudforsknings- og udviklingsselskab Aker.

Samarbejdsaftalen, som også involverer den amerikanske serviceleverandør Halliburton, løber til at starte med over fem år med mulighed for en forlængelse på yderligere fem år, fortæller Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Alliancen kommer til at arbejde henimod en lavere pris per olietønde for Aker, ligesom der generelt vil blive arbejdet på at øge rentabiliteten for alliancepartnerne.

"Maersk Drilling gør meget for at reducere omkostningerne for vores kunder, og vi ser et stort potentiale i et dybere samarbejde på tværs af industrien for at eliminere ineffektivitet og skabe fælles værdi," udtaler Jørn Madsen, der er administrerende direktør for Maersk Drilling.

Mærsks B-aktie falder 0,3 pct. til 10.330 kr.

Tryg kursmål løftet


Mandag holdt Tryg kapitalmarkedsdag i London, hvor der blev sat nye mål for perioden frem til udgangen af 2020. Efter den begivenhed har DNB Markets løftet kursmålet for aktien til 160 kr. fra 150 kr., mens anbefalingen "hold" består. Det fremgår af Bloomberg News.

Efter en flad udvikling i Tryg-aktien mandag falder den tirsdag med 0,5 pct. til 154 kr.

Nordjyske Bank er som det eneste selskab på den københavnske fondsbørs klar med regnskab for tredje kvartal tirsdag. Her vil der være fokus på, om banken ændrer på forventningerne til 2017 om en basisindtjening i intervallet 340-375 mio. kr.

Bankens aktie ligger uændret i 120 kr.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsk-formand om ny strategi: "Vi ved, det kommer til at virke"

Læs hele interviewet med Mærsk-formand Jim Hagemann Snabe

DF-formand skruer bissen på: LA får ikke indflydelse på nyt blåt regeringsgrundlag

PFA kaster millioner i Scandlines: Femern-tunnel har ingen betydning

Minister vil skrotte skat på selskaber til erhvervsdrivende fonde

Præsident Xi efter nye trusler i handelskrigen mod Trump: "I vores kultur slår vi tilbage"

Tagrendefirma fra Horsens sparker sig ind i VM's rampelys

Det holder investeringsøkonomen øje med tirsdag

Ambu stiger 6,6 pct. og ender suverænt i toppen af rødt aktieindeks mandag