Valuta: Euro ligger lunt i svinget
Foto: Scanpix
Penge Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, ligger tæt på det højeste niveau i flere uger i den tidlige asiatiske handel onsdag, efter et markant løft på basis af optimistiske tyske økonomiske data.

Det er gårsdagens tyske sæsonkorrigerede bruttonationalprodukt, der med en stigning på 0,8 pct. på kvartalsbasis og 2,8 pct. set over året overgik analytikernes prognoser markant.

Det tyske vækstlokomotiv sendte euro mere end 1 pct. op i forhold til amerikanske dollar, som investorerne er afventende overfor på grund af dagens kommende data for forbrugerinflation og detailsalg.

"Hvis de er svage, så kan det presse sandsynligheden for en renteforhøjelse fra Federal Reserve i december ned," siger investeringsstrateg Jeff Kravetz fra US Bank Wealth Management til Reuters.

I futuresmarkedet viser prissætningen en 80 pct. sandsynlighed for en forestående renteforhøjelse.

"Sandsynligheden kan falde til noget i retning af 50-50, og hvis vi får svage tal, så tror jeg, at euroen vil fortsætte med at styrkes i forhold til dollaren," noterer Jeff Kravetz.

Tirsdag viste amerikanske producentpriser en højere stigningstakt end ventet og samtidig den største årlige stigningstakt i engrosinflationen i mere end fem år. Men økonomerne vurderer, at den stærke stigning ikke nødvendigvis kan oversættes til højere forbrugerpriser, fordi sammenhængen mellem producentpriser og forbrugerpriserne er svækket.

Fra Japan har myndighederne onsdag offentliggjort et sæt let skuffende vækstdata.

Den foreløbige BNP-vækst er på 1,4 pct. i forhold til en revideret vækst på 2,6 pct. i andet kvartal og en forventet vækstrate på 1,5 pct.

Men både privatforbrug og investeringer skuffer, mens inflationen målt på BNP-deflatoren som ventet var beskedne 0,1 pct. og dermed fortsat milevidt fra Bank of Japans mål på 2 pct.

Euro koster onsdag morgen 1,1795 dollar mod 1,1760 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 113,15 yen mod 113,45 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 133,45 yen på en euro onsdag morgen mod 133,40 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Vestager udsteder gigantbøde til Google

Danske Bank-boss: Man kan ikke som topchef gå rundt og være bekymret for sin egen position

Tjener du 33.000 kr om måneden? Så meget skal du spare op i pension

100 håbløse idéer blev til storcenter-sats: "I 2022 rammer vi 100 mio kr"

Danske Bank-aktie i voldsomt fald: Dykker over 6 pct

Danske Bank sætter nu tal på hvidvaskindtjening i Estland: Vil donere pengene

Amerikanske forhandlere vil sende regningen videre til forbrugerne: Så meget kan prisen på udenlandske biler stige på Trumps told

Thomas Borgen efter skuffelse: Danske Bank er presset af finansiel uro og hvidvasksag

Svag britisk inflation giver tvivl om rentehop og svækker pundet