Aktier: Vestas må se konkurrent nedjustere
Foto: Free/Vestas
Penge Af
Luppen kan atter blive rettet mod Vestas tirsdag efter en nedjustering fra en mindre tysk konkurrent. Det danske marked kan desuden glæde sig til endnu en regnskabsdag, hvor der allerede er kommet tal fra IC Group og Simcorp.

Det kan dog nemt blive Vestas, der igen løber med en stor del af opmærksomheden, efter at den tyske vindmølleproducent Nordex har nedjusteret forventningerne til 2017 på baggrund af en skuffende ordreudvikling i tredje kvartal.

Selskabet venter nu en omsætning i år på lidt under 3,1 mia. euro, mens selskabet i sit halvårsregnskab i starten af august ventede en omsætning på 3,1-3,3 mia. euro.

Tilbage i februar nedjusterede Nordex også forventningerne, som inden da var en omsætning på 3,4-3,6 mia. euro.

Meldingen følger i kølvandet af et svagt regnskab fra Vestas i sidste uge. Meldinger om prispres sendte Vestas-aktien ned med 19 pct. torsdag, og både fredag og mandag er Vestas-aktien faldet yderligere lige over 2 pct. til en lukkekurs på 408 kr. mandag.

- Jeg kan godt frygte, at vi får lidt mere af det samme, og at der kommer lidt pres på Vestas. Det er bare lidt yderligere negativt fra sektoren, siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Den britiske storbank Barclays har netop skåret kursmålet for Vestas-aktien til 505 kr. fra 690 kr. Det svarer til en nedjustering på 27 pct. Samtidig gentages anbefalingen "overvægt", viser data fra Bloomberg.

C20 Cap-indekset faldt mandag med 1 pct. til 1120,80, og indekset har ikke ligget så lavt siden slutningen af april i år.

UDBYTTE GÅR FRA

Pandora vil sandsynligvis trække ned under tirsdagens handel, da der fragår kvartalsudbytte i aktien på 9 kr. Mandag steg Pandora med 0,5 pct. til 584,50 kr.

IC Group, Simcorp og DFDS har alle præsenteret regnskaber og kan derfor få øget opmærksomhed tirsdag.

Simcorp fastholder omsætningsforventningerne til 2017, men præciserer marginforventningerne i den nedre ende af det tidligere interval. Selskabet venter stadig en omsætningsvækst på 9-14 pct. målt i lokal valuta.

Forventningerne til overskudsgraden (EBIT-marginen) nedpræciseres til 24-26 pct. fra tidligere 24-27 pct.

Hos IC Group fastholdes forventningerne efter et første kvartal, der viste et nettooverskud på 113 mio. kr. mod 105 mio. kr. i samme periode sidste år.

Aktien i Simcorp faldt mandag med 1,8 pct. til 347,50 kr., mens IC Group faldt 1 pct. til 146 kr.

DFDS KØBER OP OG PRÆCISERER

Rederiet DFDS nedjusterer forventningerne til toplinjen og præciserer forventningerne til driftsindtjeningen. Der ventes nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 2650-2750 mio. kr. mod tidligere 2600-2800 mio. kr.

DFDS, der faldt 1,9 pct. mandag til 348 kr., har desuden offentliggjort et køb af den hollandske logistikvirksomhed Alphatrans, der har en flåde på 720 åbne trailere og 125 lastbiler. Det gør Alphatrans til en af de største åbne trailer-operatører. Selskabet beskæftiger 197 medarbejdere og har en årlig omsætning på 45 mio. euro, eller 330 mio. kr.

Tryg har fået løftet kursmålet af schweiziske UBS til 163 kr.fra 155 kr. Finanshuset fastholder anbefalingen "køb", skriver Bloomberg. Forsikringsaktien faldt 1,2 pct. mandag til 151,50 kr.

I Børsen er der fokus på Maersk Line. Rederiets driftsdirektør Søren Toft giver sig selv tre måneder til at stoppe kundeflugten og få containerrederiet tilbage på vækstsporet. Han afviser, at give kunderne prisrabatter. Mandag faldt B-aktien i A.P. Møller-Mærsk med 3,2 pct. til 10.480 kr.

Der kommer tirsdag også regnskaber fra Hartmann og Veloxis.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


To fradrag skal løse blå bloks pensionsknude

Schmidt Hammer Lassen opkøbt af amerikansk gigant for trecifret millionbeløb

Aktie-tendens: Positiv opmærksomhed om Mærsk og Tryg

Genmab-partner leverer bedre regnskab end ventet

Verden rundt: Tesla-stifter kan se frem til til 550 mia. kr. i bonus

Det skriver medierne: Danske Bank åbner mobilbanken for kunder med konti hos konkurrenter

Mens du sov: Svagt iPhone-salg giver røde aktier i Asien

Thomas Bernt: Lagarde vil gerne høre lidt mere om de indiske piger

Aktier: Gevinsthjemtagning og handelsspændinger trækker Asien ned