Amerikanere spekulerer i kursfald i Nilfisk
Foto: PR-foto
Penge Af
Verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, satser på kursfald forude for Nilfisk, der torsdag havde sin første dag på børsen som selvstændigt selskab efter udskillelsen fra NKT.

I hvert fald har Blackrock - ifølge en indberetning til Finanstilsynet - en short-position på 0,51 pct. af den samlede udstedte aktiekapital i Nilfisk.

Endnu mere "kort" i aktien er amerikanske Numeric Investors gået med en position på 0,86 pct. af den samlede udstedte aktiekapital.

Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden aktionær for at sælge den på børsen i håb om at kunne købe den tilbage billigere senere grundet kursfald. På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Blackrock har i øvrigt også en short-position på 0,51 pct. i NKT. Den aktie falder fredag 1,7 pct. til 264,40 kr., mens Nilfisk stiger med 0,3 pct. til 285,90 kr.

/ritzau/FINANSVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bortvist Hummel-direktør og dansk kapitalfond spøger i Menu

Trailer-firma i kæmpe vækst: "Det hele handler om goodwill"

Selvkørende Uber-bil dræber kvinde

Transporttid er afgørende for valget af sommerhus

Stoltenberg: Alle Nato-lande må stå sammen med briterne

Skatteekspert: Smart at stoppe skattesnyd digitalt

Aktieanalytiker: Investorerne vil være tilbageholdende tirsdag

USA/PFA: Det peger mod fire renteforhøjelser i år

Mandagens aktier: Opkøb holdt Lundbeck i toppen af rødt C25