Penge Af
Amerikansk regnskabssæson og nøgletal fra Tyskland og USA i løbet af fredagen kan påvirke udviklingen på de finansielle markeder op til weekenden. Men umiddelbart ligger C20 Cap-indekset med et fald på 0,3 pct. til 1189,29 fredag morgen.

I bunden af indekset samler bankerne sig, hvor Nordea, Danske Bank og Jyske Bank slås om en bundplaceringen.

Analytikerne i Deutsche Bank har set på aktierne i Danske Bank og Nordea, hvilket har resulteret i, at Danske Bank har fået sænket sin anbefaling til "hold" mod "køb" af analytikerne, som samtidig hæver kursmålet for den danske bankaktie til 270 kr. fra 263 kr., viser data fra Bloomberg News.

Ændringen kommer i slipstrømmen af, at UBS torsdag satte anbefalingen af Danske Bank op til "køb" fra "hold". Danske Bank falder 1,1 pct. til 248 kr.

For Nordea er anbefalingen sænket til "sælg" fra "hold", mens kursmålet er sat til 10,5 euro mod tidligere 11,5 euro. Omregnet svarer det til et kursmål på 78,16 kr. Aktien i Nordea falder med 1,1 pct. til 84 kr.

Specifikt for Nordea nævner Deutsche Bank tab af markedsandele, lav kundetilfredshed og risici forbundet med et it-transformationsprojekt og flytningen af hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm.

Og Jyske Bank hives med ned med et fald på 1,1 pct. til 355,50 kr.

Udenfor C20 har Sydbank for tredje dag i træk fået sænket sin anbefaling af en af de analytikere, der dækker bankens aktie. Fredag er det Handelsbanken, hvor analytiker Thomas Eskildsen har sænket anbefalingen til "reducér" fra "akkumulér", mens kursmålet fortsat er på 260 kr., viser data fra Bloomberg.

En aktie i Sydbank falder med 1,3 pct. til 250,70 kr.

DONG RETTER SIG

I toppen af indekset har Dong Energy placeret sig, efter at aktien torsdag faldt med 2,7 pct. Her var energikoncernen under salgspres, da Goldman Sachs havde solgt sin sidste portion aktier i energiselskabet til 375 kr. per aktie.

Fredag morgen stiger aktien med 0,6 pct. til 373,30 kr.

En B-aktie i A.P. Møller Mærsk falder med 0,9 pct. til 11.890 kr. i de første handler. Fredag viser SFI-indekset ellers en stigning på 1,3 pct., og det er første gang siden juli, at spotraterne på at fragte containere fra Asien og ud i verden går i den retning.

Handelsbanken har hævet sin anbefaling af A.P. Møller-Mærsk til "reducer" fra "sælg", og der lægges 200 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 11.200 kr.

ALK UDE I KULDEN HOS HANDELSBANKEN

Blandt sidepapirerne har ALK-Abelló oplyst, at selskabet har mistet en storaktionær, da britiske Jupiter Asset Management har solgt aktier og nu ejer mindre end 5 pct. af medicinalselskabet.

Selskabet er heller ikke inde i varmen hos Handelsbanken Capital Markets, der fastholder anbefalingen "reducer" og et kursmål på 981 kr. op til et par begivenheder, herunder annonceringen af selskabets nye strategi.

- Vi er lidt usikre på, hvordan denne strategi vil blive modtaget af markedet, især hvis det ses, at der kræves ekstern finansiering, skriver Handelsbanken i sin publikation "Børsnyt".

Ud over strategien venter banken opmærksomhed om opstarten af et studie med selskabets husstøvmidetablet i børn. Studiet er - ifølge Handelsbanken - nøglen til at få succes på det amerikanske marked, og isoleret kan denne begivenhed blive en moderat positiv kurstrigger for aktien.

En aktie i ALK falder med 0,6 pct. til 1024 kr.

DAG TO FOR NILFISK

Og så er det anden dag på børsen for Nilfisk Holding som selvstændigt selskab efter udskillelsen fra NKT. Aktien endte sin første handelsdag på egne ben i 285 kr., mens NKT-aktien kostede 269 kr. ved børslukketid torsdag.

De to aktier kostede tilsammen 543 kr. onsdag før opsplitningen, så samlet fik NKT-aktionærerne en værdistigning på 2,0 pct. ud af torsdagens handel.

Nilfisk stiger med 0,3 pct. til 285,70 kr., mens NKT stiger med 0,2 pct. til 269,50 kr.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Biotekkomet stiger 40 pct efter gennembrud i kamp mod dødelig muskelsygdom

Har Danmark verdens bedste restaurant? Det bliver afgjort i aften

Kineserne svarer igen på amerikansk toldmur: "Trump ved, at han er oppe mod en formidabel modstander"

Aktier: Mærsk og DSV blev trukket ned af ulmende handelskrig

Her er Mette Bocks ultimatum til de røde partier: Tag imod det eller forlad medieforhandlingerne

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 550 mio kr

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere

Investeringsstrateg: Vores kærlighed til bankaktier er vokset

Unge sætter pengene i mursten: Tre grunde til de gør, som de gør