Fondsbørs-chef: Nilfisk kan tiltrække nye investorer
Foto: Scanpix
Penge Af
Det kan tiltrække helt nye investorer, at Nilfisk nu fremstår som en selvstændigt børsnoteret enhed på fondsbørsen i København.

Det siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, i et interview med Ritzau Finans.

- Det, som investorerne rigtigt godt kan lide, er, at konglomeratrabatten, og hvad det ellers måtte være under de gamle traditionelle industrielle konglomerater, bliver fjernet ved, at du får to forskellige selskaber, siger han.

Tidligere rummede NKT Holding både kabelaktiviteterne i NKT Cables og Nilfisk, og det gjorde det umuligt for investorerne at eksponere sig blot i et af selskaberne.

- Nogle investorer kan godt lide kabeldelen og andre kan godt lide rengøringsmaskinedelen, men de må ikke investere i begge kombineret. Så når du kan få dem splittet, så kan du tiltrække en helt ny række af investorer.

- De kan nu købe den rene aktie, det har de ikke haft mulighed for før, siger Nikolaj Kosakewitsch.

Han glæder sig samtidig over at få noget mere af den slags, som Nilfisk repræsenterer, ind på hylderne, hvor børsvarer inden for "life science" og banker fylder meget i billedet.

- Vi har som børs til formål at sørge for, at der er så mange varer på hylderne som overhovedet muligt, som investorerne kan handle med. Hvis du kigger på Danmark som land, så har vi rigtig meget life science, og vi har rigtig meget finans, men vi har ikke særlig meget tung industri, vi har ikke særlig meget industri generelt.

- Nilfisk er industri, det er et "capital goods" selskab, så hvis vi har haft et hul i vores portefølje af selskaber på Københavns Fondsbørs, i forhold til hvad de har i Sverige, så har det været inden for capital goods, og der er Nilfisk jo et perfekt selskab, siger Nikolaj Kosakewitsch.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Biotekkomet stiger 40 pct efter gennembrud i kamp mod dødelig muskelsygdom

Har Danmark verdens bedste restaurant? Det bliver afgjort i aften

Kineserne svarer igen på amerikansk toldmur: "Trump ved, at han er oppe mod en formidabel modstander"

Aktier: Mærsk og DSV blev trukket ned af ulmende handelskrig

Her er Mette Bocks ultimatum til de røde partier: Tag imod det eller forlad medieforhandlingerne

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 550 mio kr

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere

Investeringsstrateg: Vores kærlighed til bankaktier er vokset

Unge sætter pengene i mursten: Tre grunde til de gør, som de gør