Fondsbørs-chef: Nilfisk kan tiltrække nye investorer
Foto: Scanpix
Penge Af
Det kan tiltrække helt nye investorer, at Nilfisk nu fremstår som en selvstændigt børsnoteret enhed på fondsbørsen i København.

Det siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, i et interview med Ritzau Finans.

- Det, som investorerne rigtigt godt kan lide, er, at konglomeratrabatten, og hvad det ellers måtte være under de gamle traditionelle industrielle konglomerater, bliver fjernet ved, at du får to forskellige selskaber, siger han.

Tidligere rummede NKT Holding både kabelaktiviteterne i NKT Cables og Nilfisk, og det gjorde det umuligt for investorerne at eksponere sig blot i et af selskaberne.

- Nogle investorer kan godt lide kabeldelen og andre kan godt lide rengøringsmaskinedelen, men de må ikke investere i begge kombineret. Så når du kan få dem splittet, så kan du tiltrække en helt ny række af investorer.

- De kan nu købe den rene aktie, det har de ikke haft mulighed for før, siger Nikolaj Kosakewitsch.

Han glæder sig samtidig over at få noget mere af den slags, som Nilfisk repræsenterer, ind på hylderne, hvor børsvarer inden for "life science" og banker fylder meget i billedet.

- Vi har som børs til formål at sørge for, at der er så mange varer på hylderne som overhovedet muligt, som investorerne kan handle med. Hvis du kigger på Danmark som land, så har vi rigtig meget life science, og vi har rigtig meget finans, men vi har ikke særlig meget tung industri, vi har ikke særlig meget industri generelt.

- Nilfisk er industri, det er et "capital goods" selskab, så hvis vi har haft et hul i vores portefølje af selskaber på Københavns Fondsbørs, i forhold til hvad de har i Sverige, så har det været inden for capital goods, og der er Nilfisk jo et perfekt selskab, siger Nikolaj Kosakewitsch.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerHver tredje møder syg på arbejde

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


Novo Nordisk topper C20 efter USA-opbakning

Analytiker: Vejen banet for Novo Nordisks nye vækstlokomotiv

Her er frakken til både bjerget og byen

Nordnet: Novo Nordisk vil stige med op til 5 pct

Aktie-tendens: Novo Nordisk kan trække C20 i rekord

Det skriver medierne: Konflikt om leasingbiler optrappes

Rival angriber giganten ISS via køkkenvejen

Sydbank: Novo Nordisk vil stige 3-4 pct. torsdag

Råvarer: Ikke de store udsving i hverken olie, guld eller kobber