Fondsbørs-chef: Nilfisk kan tiltrække nye investorer
Foto: Scanpix
Penge Af
Det kan tiltrække helt nye investorer, at Nilfisk nu fremstår som en selvstændigt børsnoteret enhed på fondsbørsen i København.

Det siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, i et interview med Ritzau Finans.

- Det, som investorerne rigtigt godt kan lide, er, at konglomeratrabatten, og hvad det ellers måtte være under de gamle traditionelle industrielle konglomerater, bliver fjernet ved, at du får to forskellige selskaber, siger han.

Tidligere rummede NKT Holding både kabelaktiviteterne i NKT Cables og Nilfisk, og det gjorde det umuligt for investorerne at eksponere sig blot i et af selskaberne.

- Nogle investorer kan godt lide kabeldelen og andre kan godt lide rengøringsmaskinedelen, men de må ikke investere i begge kombineret. Så når du kan få dem splittet, så kan du tiltrække en helt ny række af investorer.

- De kan nu købe den rene aktie, det har de ikke haft mulighed for før, siger Nikolaj Kosakewitsch.

Han glæder sig samtidig over at få noget mere af den slags, som Nilfisk repræsenterer, ind på hylderne, hvor børsvarer inden for "life science" og banker fylder meget i billedet.

- Vi har som børs til formål at sørge for, at der er så mange varer på hylderne som overhovedet muligt, som investorerne kan handle med. Hvis du kigger på Danmark som land, så har vi rigtig meget life science, og vi har rigtig meget finans, men vi har ikke særlig meget tung industri, vi har ikke særlig meget industri generelt.

- Nilfisk er industri, det er et "capital goods" selskab, så hvis vi har haft et hul i vores portefølje af selskaber på Københavns Fondsbørs, i forhold til hvad de har i Sverige, så har det været inden for capital goods, og der er Nilfisk jo et perfekt selskab, siger Nikolaj Kosakewitsch.

/ritzau/FINANSEr du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSe dig for med biotek-papirer

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Han har knækket koden til de japanske mænd

Så meget er Pandoras kursmål skrumpet det seneste år: Analytikere er trætte af manglende salgstal

33-årige Daniel Daugaard har ikke haft en fridag i to år: "Vi ramte det perfekte tidspunkt at starte"

Hedgefond i short-angreb efter skuffelser over Genmabs guldæg: "Det er et udtryk for kortsigtet usikkerhed"

Sådan får du den bedste skiferie

Helle Ib: Giftig politisk cocktail smager af nederlag til Løkke ved næste folketingsvalg

Chefundersøger i ny anklage: Sådan påvirkede russerne det amerikanske valg

Restauranter lokker med billig mad – tjener kassen på sodavand

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer