C20 sætter rekord efter revanche for Mærsk
Foto: Scanpix/ Claus Fisker
Penge Af
A.P. Møller-Mærsk stod stærkest blandt de store aktier på det danske marked onsdag, hvor C20 Cap satte årets rekord nummer 33 efter en stigning på 0,7 pct. til 1194,74.

Dong Energy var samtidig leveringsdygtig i endnu en kursrekord, hvorimod Matas løb med titlen som dagens helt store kurstaber.

Mens markederne i London, Paris og Frankfurt lukkede næsten uændret, så steg det spanske marked pænt med 1,3 pct., efter at Cataloniens politiske leder, Carles Puigdemont, valgte en mere forsonlig vej i spørgsmålet om regionens uafhængighedsønske.

Regnskabsstrøm tiltager

- Det er et meget roligt marked i Europa, hvor indeksene ligger ret faldt. Herhjemme ligger vi lidt højere som følge af nogle gode bevægelser i aktier som Coloplast, Mærsk og Novo.

- Vi er lidt i venteposition, før vi for alvor får skudt gang i regnskaberne for tredje kvartal. Der kommer en perlerække af bankregnskaber blandt andet fra USA nu her de kommende dage, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Aktierne i Mærsk tog revanche efter en periode med faldende kurser. Selskabets B-aktie toppede i C20 med en stigning på 3,5 pct. til 11.910 kr., efter at den siden slutningen af september var faldet fra 12.480 kr.

- Det kunne godt ligne noget "rebound" oven på en rigtig skidt periode for aktien. Det har primært været Maersk Line-delen, der har trukket aktien ned, efter at raterne ikke har artet sig så godt, som man kunne have håbet på, siger Martin Munk.

Interesse for Coloplast 

Coloplast viste også gode takter med en stigning på 1,6 pct. til 543,50, hvilket også skete uden specifikke nyheder fremme om selskabet, ud over at udenlandske investorer ifølge Martin Munk viste god interesse for aktien.

Et enkelt selskab i C20 satte desuden rekord. Det var igen Dong Energy, som lukkede i 388 kr. efter en stigning på 2,4 pct.

Desuden steg Novo Nordisk 0,6 pct. til 308,80 kr., måske løftet af en markedsanalyse fra Global Market Insights, som forudser markant vækst på diabetesmarkedet de kommende år.

Matas presset af nedjustering

Uden for C20 skilte Matas sig ud med et fald på 14,7 pct. til 81,50 kr. Det kom som reaktion på, at selskabet nedjusterede forventningerne til 2017/18, der ellers blev fastholdt i regnskabet for første kvartal for bare halvanden måned siden.

Efter et svært andet kvartal af 2017/18, som sluttede med udgangen af september, venter Matas nu en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod en tidligere ventet mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

Nedjusterede blev fulgt op af sænkede kursmål for aktien fra både Nordea, Danske Bank og Jyske Bank. Hos Nordea ligger kursmålet kun på 65 kr., mens det hos Danske Bank ligger på 95 kr. og hos Jyske Bank på 100 kr. Matas blev børsnoteret til 115 kr. per aktie i sommeren 2013.

Analyseændringer var der også på flere andre aktier. Ingrediensselskabet Chr. Hansen fik løftet anbefalingen hos svenske SEB til "køb" fra "hold", hvilket bidrog til at løfte aktien 0,6 pct. til 544 kr.

Derudover fik GN Group løftet sit kursmål hos amerikanske Morgan Stanley til 212 kr. fra 162 kr. Her er anbefalingen fortsat i neutralt niveau på "ligevægt". GN-aktien steg 0,1 pct. til 209,90 kr.

Desuden rykkede ABG anbefalingen af Sydbank, som faldt 2,7 pct. til 255,70 kr., ned til "sælg" fra "køb".

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Salget af sommerhuse halter efter sidste år - er du klar til at købe et?

Amerikanske aktier ryster Trumps trusler af sig

Myndighederne var advaret på forhånd om uforståelige taxapriser

EU har mange spørgsmål til Theresa Mays nye brexitplan

Trump sendte europæiske aktier i bakgear

Lundbeck og Coloplast holdt C25 fri af Trump-trussel - aktier i plus

Santa Fe nu dårligste aktie på børsen i år af samtlige aktier

Dansk startup lander millionkontrakt med fitnessgigant: "Potentialet er på sigt mindst lige så spændende"

Svensk regering om Telia-køb: Det sidste ord er ikke sagt