Aktier: Novozymes og Pandora kom igen i afventende marked
Foto: Torben Christensen/Scanpix
Penge Af
Novozymes og Pandora lå det meste af onsdagen i toppen af eliteindekset, der generelt var præget af en afventende stemning frem mod afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Det danske C20 Cap-indeks endte 0,4 pct. højere i 1168,07 og fulgte dermed den afdæmpede tendens, der gjorde sig gældende i store dele af Europa.

"Det overordnede billede er, at vi sidder og venter på Feds udtalelser, der kommer på pressemødet i aften. Det er udtalelserne, der er interessante," siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør for aktier i Sydbank, til Ritzau Finans.

Novozymes og Pandora placerede sig i toppen af det danske eliteindeks med stigninger på henholdsvis 1,7 pct. til 320,50 kr. og 1,6 pct. til 631 kr., uden at der var nyheder ude om de to selskaber.

"I går var det nogle af de dårlige aktier, og i dag kommer der så lidt købere tilbage igen. Udlandet er nettokøbere i Pandora i dag, og det gør også, at aktien stiger pænt," siger Ole Kjær Jensen.
Lundbeck endte øverst med en stigning på 1,9 pct. til 367,10 kr.

Mærsk sælger 
A.P. Møller-Mærsk tog det andet store skridt mod at indfri den strategi, der blev offentliggjort 22. september sidste år om at sælge Mærsks olierelaterede aktiviteter - Oil & Gas, Supply, Tankers og Drilling.

Salget af Oil & Gas til franske Total i sidste måned blev fulgt op af et salg af Maersk Tankers til et selskab ejet af A.P. Møller Holding for 1171 mio. dollar svarende til knap 7,3 mia. kr.

"Prisen er ikke specielt høj, i forhold til hvad jeg måske havde regnet med. Men den afspejler jo, at man kan realisere det nu. Og kan man sælge det nu og her, så kan man måske leve med værdien hos de øvrige aktionærer. Men hvis man kun kigger pris, så har man måske ikke fået alt det ud af Maersk Tankers, man kunne få," sagde Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, kort efter nyheden om frasalget.

Det er i øvrigt aftalt, at købsprisen kan blive justeret op til 200 mio. dollar højere, dels hvis tankskibsmarkederne forbedres grundet højere skibsværdier, dels hvis køber videresælger skibe til en højere pris end købesummen og højere end en aftalt minimumsforrentning, oplyser Mærsk.

B-aktien i Mærsk faldt 0,9 pct. til 11.760 kr.

DSV steg 1,3 pct. til 464 kr. og endte dermed dagen i rekord. Fremgangen kom efter et rygklap fra Nordea, der fastholdt anbefalingen "køb", men hævede kursmålet til 540 kr. fra 475 kr.

Genmab
For Genmab bød dagen på pæne salgstal fra USA. Kræftmidlet Darzalex passerede i august et salg på en halv mia. kr. alene i USA.

En opgørelse fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerede, at Genmabs partner Janssen solgte Darzalex for 91,4 mio. dollar, eller 567 mio. kr., i august. Det er en stigning på lige over 25 pct. i forhold til salget måneden før, der dog var relativt afdæmpet og faldt fra juni.

"Tallene var ganske pæne, men man skal lige huske at korrigere for, at der var flere salgsdage i august end i juli. Det gør, at stigningen ikke var helt så stor, som den umiddelbart så ud til. Men der er stadig tale om en stigning," siger Ole Kjær Jensen.

Genmab-aktien startede dagen med et fald, men sluttede 0,3 pct. lavere i 1427 kr.

For SAS bød onsdagen på endnu en positiv analytikerkommentar. Tirsdag løftede Nordea sin anbefaling af flyaktien til "køb", og onsdag kom det frem, at den britiske storbank HSBC har løftet sit kursmål til 21,45 kr. fra 19,42 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Alligevel endte SAS-aktien med et fald på 2,1 pct. til 18,80 kr., og det kan ifølge afdelingschefen i Sydbank skyldes, at der i øjeblikket bliver taget lidt gevinster hjem.
/ritzau/FINANSVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bortvist Hummel-direktør og dansk kapitalfond spøger i Menu

Selvkørende Uber-bil dræber kvinde

Transporttid er afgørende for valget af sommerhus

Trump-advokat afviser rygter om kontroversiel fyring

Skatteekspert: Smart at stoppe skattesnyd digitalt

Aktieanalytiker: Investorerne vil være tilbageholdende tirsdag

USA/PFA: Det peger mod fire renteforhøjelser i år

Mandagens aktier: Opkøb holdt Lundbeck i toppen af rødt C25

Færre efterlønnere forgylder statskassen med over 50 milliarder